ΔΙΕΘΝΗ

Στις 9 οκτωβρίου οι βουλευτικές εκλογές στη Πολωνία

Δημοσίευση 4 Αυγούστου 2011, 15:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στις 9 οκτωβρίου οι βουλευτικές εκλογές στη Πολωνία
Facebook Twitter Whatsapp
Οι βουλευτικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν τον φθινόπωρο στην Πολωνία, θα γίνουν στις 9 Οκτωβρίου, δήλωσε σήμερα ο πολωνός πρόεδρος Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι επιβεβαιώνοντας επισήμως την ημερομηνία στην οποία είχε ήδη αναφερθεί στις 4 Ιουλίου.
Οι βουλευτικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν τον φθινόπωρο στην Πολωνία, θα γίνουν στις 9 Οκτωβρίου, δήλωσε σήμερα ο πολωνός πρόεδρος Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι επιβεβαιώνοντας επισήμως την ημερομηνία στην οποία είχε ήδη αναφερθεί στις 4 Ιουλίου. «Πήρα την απόφαση να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 9 Οκτωβρίου», δήλωσε ο Κομορόφσκι στον Τύπο.

Με αυτή την απόφαση ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία η οποία θα επικεντρωθεί στην οικονομική κρίση και τις συνέπειες της συντριβής στις 10 Απριλίου 2010 του προεδρικού αεροπλάνου που μετέφερε τον εκλιπόντα πρόεδρο Λεχ Κατσίνσκι, σύμφωνα με αναλυτές.

Δύο μήνες πριν τις εκλογές η Πολιτική Πλατφόρμα (PO) του φιλελεύθερου πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ προηγείται με 39%, έναντι 29% για το συντηρητικό κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, δίδυμου αδελφού του εκλιπόντα προέδρου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου SMG/KRC.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr