ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έκκληση στο ΝΑΤΟ για βοήθεια στους πρόσφυγες

Δημοσίευση 5 Αυγούστου 2011, 13:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ιταλία: Έκκληση στο ΝΑΤΟ για βοήθεια στους πρόσφυγες
Facebook Twitter Whatsapp
Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε από το ΝΑΤΟ να διενεργήσει «επίσημη έρευνα» για μια υπόθεση η οποία αφορά σε ένα από τα πλοία του Συμφώνου που δεν προσέφερε καμία βοήθεια σε πλοιάριο με πρόσφυγες από τη Λιβύη, δεκάδες από τους οποίους χάθηκαν στα νερά της Μεσογείου.
Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε από το ΝΑΤΟ να διενεργήσει «επίσημη έρευνα» για μια υπόθεση η οποία αφορά σε ένα από τα πλοία του Συμφώνου που δεν προσέφερε καμία βοήθεια σε πλοιάριο με πρόσφυγες από τη Λιβύη, δεκάδες από τους οποίους χάθηκαν στα νερά της Μεσογείου. Το πλοίο με τους πρόσφυγες, το οποίο είχε αποπλεύσει την περασμένη εβδομάδα από τη Λιβύη, έφθασε χθες στη Λαμπεντούζα και πολλοί από τους διασωθέντες μίλησαν για περίπου 100 νεκρούς από την πείνα και τη δίψα, τους οποίους πέταξαν στη θάλασσα.

Η Ρώμη ζήτησε παράλληλα να συζητηθεί στους κόλπους του ΝΑΤΟ το ενδεχόμενο να διευρυνθεί η αποστολή του οργανισμού ώστε να παρέχεται βοήθεια στα σκάφη των προσφύγων που εγκαταλείπουν τη Λιβύη.

Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι εξέφρασε την ελπίδα "να υπάρξει μια αναπροσαρμογή της εντολής της αποστολής του ΝΑΤΟ για την προστασία των αμάχων στη Λιβύη ώστε να συμπεριληφθεί σε αυτήν η προστασία και η διάσωση όσων αναγκάζονται, εξαιτίας των μαχών, να εγκαταλείψουν τη χώρα αυτή με πλοία, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους".

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr