ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ κάλεσαν τους πολίτες να εγκαταλείψουν τη Συρία

Δημοσίευση 6 Αυγούστου 2011, 13:42 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οι ΗΠΑ κάλεσαν τους πολίτες να εγκαταλείψουν τη Συρία
Facebook Twitter Whatsapp
Οι ΗΠΑ κάλεσαν τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στη Συρία να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα λόγω των συνεχιζόμενων ταραχών που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.
Οι ΗΠΑ κάλεσαν τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στη Συρία να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα λόγω των συνεχιζόμενων ταραχών που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. "Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνιστά στους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη Συρία να φύγουν αμέσως όσο υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα μέσα μεταφοράς", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ουάσινγκτον.

«Οι περιορισμοί που επιβάλλει η συριακή κυβέρνηση στους παρατηρητές, συμπεριλαμβανομένης και της σύντομης κράτησης διαπιστευμένων διπλωματών, καθιστούν δύσκολο για το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας να δώσει μια ορθή εκτίμηση για τους υφιστάμενους κινδύνους και τις πιθανότητες να συνεχιστούν οι βιαιότητες», υπογραμμίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στα τέλη Απριλίου η Ουάσινγκτον είχε απομακρύνει από τη Συρία τις οικογένειες των διπλωματών και το μη αναγκαίο προσωπικό της πρεσβείας.

Την Παρασκευή 22 διαδηλωτές σκοτώθηκαν από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με τη Συριακή Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr