ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Η πόλη Αλ-Κουσμπάτ εξεγέρθηκε κατά του καθεστώτος Καντάφι

Δημοσίευση 6 Αυγούστου 2011, 15:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λιβύη: Η πόλη Αλ-Κουσμπάτ εξεγέρθηκε κατά του καθεστώτος Καντάφι
Facebook Twitter Whatsapp
Οι κάτοικοι του Αλ-Κουσμπάτ, που απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, εξεγέρθηκαν κατά του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι και η πόλη πολιορκείται από δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο καθεστώς, υποστήριξε σήμερα ένας εκπρόσωπος των εξεγερμένων.
Οι κάτοικοι του Αλ-Κουσμπάτ, που απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, εξεγέρθηκαν κατά του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι και η πόλη πολιορκείται από δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο καθεστώς, υποστήριξε σήμερα ένας εκπρόσωπος των εξεγερμένων. Την Πέμπτη "μια μικρή ομάδα εξεγερμένων, με επικεφαλής τον Χάμις Νούρι Ελ-Κάσεχ, επιτέθηκε σε ένα σχολείο που το είχαν καταλάβει οι δυνάμεις του Καντάφι", είπε ο Ραντ Χουσέιν, μέλος ενός "στρατιωτικού συμβουλίου" του Αλ-Κουσμπάτ. "Σκοτώθηκαν τρεις αντάρτες, μεταξύ των οποίων και ο Ελ-Κάσεχ", πρόσθεσε.

Το Αλ-Κουσμπάτ, που είναι επίσης γνωστό ως Μσαλάτα, απέχει περίπου 70 χιλιόμετρα από τη γραμμή του μετώπου του Ζλίτεν και βρίσκεται εντός των εδαφών που ελέγχονται από την Τρίπολη. Σύμφωνα με τον Χουσέιν, η πόλη πολιορκείται από το στρατό.

"Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Αλ-Κουσμπάτ έχουν μπλοκαριστεί. Από χθες (Παρασκευή) έχουν κόψει το ηλεκτρικό και το τηλέφωνο. Έχουν γίνει συλλήψεις στα περίχωρα. Οι δυνάμεις του Καντάφι δεν ελέγχουν ακόμη όλη την περιοχή αλλά φοβόμαστε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει σήμερα", υποστήριξε.

Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr