ΔΙΕΘΝΗ

Προβλήματα από την ξηρασία στη Νιγηρία

Δημοσίευση 6 Αυγούστου 2011, 18:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Προβλήματα από την ξηρασία στη Νιγηρία
Facebook Twitter Whatsapp
Σύμφωνα με το αφρικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Tele Sahel, o πρόεδρος του Νίγηρα Μαχαμάντου Ισούφου, συμμετείχε σήμερα σε μια δημόσια δέηση στο Μεγάλο Τέμενος στη Νιαμέι, στη διάρκεια της οποίας οι παρευρισκόμενοι προσευχήθηκαν να βρέξει και να μην καταστραφούν οι γεωργικές καλλιέργειες, μετά την παρατεταμένη ξηρασία, που πλήττει τη φτωχή αφρικανική χώρα.
Σύμφωνα με το αφρικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Tele Sahel, o πρόεδρος του Νίγηρα Μαχαμάντου Ισούφου, συμμετείχε σήμερα σε μια δημόσια δέηση στο Μεγάλο Τέμενος στη Νιαμέι, στη διάρκεια της οποίας οι παρευρισκόμενοι προσευχήθηκαν να βρέξει και να μην καταστραφούν οι γεωργικές καλλιέργειες, μετά την παρατεταμένη ξηρασία, που πλήττει τη φτωχή αφρικανική χώρα. "Η ανησυχία μας εστιάζεται στην αγροτική παραγωγή μας, όπως είναι τα δημητριακά μας", τόνισε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος Ισούφου.

Πάμπτωχη χώρα, με πλειοψηφία μουσουλμανικού πληθυσμού, ο Νίγηρας έχει κανονική βροχόπτωση κάθε χρόνο μόνον απ τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο.

Από την καλλιέργεια των δημητριακών αποζεί περισσότερο από το 80% των περίπου 15 εκατομμυρίων του Νίγηρα.

Το 2010 πάλι λόγω ξηρασίας προκλήθηκε "διατροφική κρίση" και παρατηρήθηκε συρροή περίπου δυόμιση εκατομμυρίων πολιτών στις πόλεις.

Τότε (όπως και τώρα) η κυβέρνηση προσανατολίστηκε στη δωρεάν διανομή ποσότητας δημητριακών στους φτωχότερους.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr