ΔΙΕΘΝΗ

Bραζιλία: Στέλεχος της κυβέρνησης παραιτήθηκε κατηγορούμενο για διαφθορά

Δημοσίευση 7 Αυγούστου 2011, 10:17 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Bραζιλία: Στέλεχος της κυβέρνησης παραιτήθηκε κατηγορούμενο για διαφθορά
Facebook Twitter Whatsapp
Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Γεωργίας της Βραζιλίας υπέβαλε την παραίτησή του χθες αφού κατηγορήθηκε για διαφθορά, εξέλιξη που προστίθεται στο κύμα παραιτήσεων αξιωματούχων της κυβέρνησης Ντίλμα Ρουσέφ, η οποία ανέλαβε την εξουσία πριν από επτά μήνες.
Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Γεωργίας της Βραζιλίας υπέβαλε την παραίτησή του χθες αφού κατηγορήθηκε για διαφθορά, εξέλιξη που προστίθεται στο κύμα παραιτήσεων αξιωματούχων της κυβέρνησης Ντίλμα Ρουσέφ, η οποία ανέλαβε την εξουσία πριν από επτά μήνες. Τρεις υπουργοί έχουν παραιτηθεί τους τελευταίους τρεις μήνες, είτε λόγω καταγγελιών περί διαφθοράς είτε λόγω διενέξεων με τη Ρουσέφ.

Το βραζιλιάνικο ειδησεογραφικό περιοδικό Veja ανέφερε ότι ο εκτελεστικός διευθυντής του υπουργείου Μίλτον Ουρτουλάν επέτρεψε σε έναν εκπρόσωπο ειδικών συμφερόντων να εγκαταστήσει ένα γραφείο μέσα στο υπουργείο ώστε να βοηθά επιχειρήσεις να αποσπούν κρατικές συμβάσεις με αντάλλαγμα δωροδοκίες.

Το υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε ότι ο Ουρτουλάν υπέβαλε την "αμετάκλητη" παραίτησή του αλλά διέψευσε ότι ενέχεται σε οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης παραιτήθηκε αυτή την εβδομάδα μετά την δημοσιοποίηση επικρίσεών του για άλλα κυβερνητικά στελέχη· ο υπουργός Συγκοινωνιών παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα μετά από καταγγελίες για ενδημική διαφθορά στο υπουργείο του· ενώ ο προσωπάρχης της προέδρου παραιτήθηκε τον Ιούνιο εν μέσω του σάλου που ξέσπασε για την τεράστια αύξηση του προσωπικού του πλούτου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr