ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφώνημα - φάρσα άδειασε το Κολοσσαίο

Δημοσίευση 7 Αυγούστου 2011, 19:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τηλεφώνημα - φάρσα άδειασε το Κολοσσαίο
Facebook Twitter Whatsapp
Το Κολοσσαίο, το εμβληματικό μνημείο της Ρώμης, γύρω στις 18.00 ώρα Ελλάδας σήμερα δόθηκε η εντολή απ τις αρχές ασφάλειας να αδειάσει απ τους επισκέπτες του και η πρόσβαση σε αυτό αποκλείστηκε, μετά τον εντοπισμό «ύποπτου δέματος» στο εσωτερικό του, κατόπιν τηλεφωνήματος αγνώστου.
Το Κολοσσαίο, το εμβληματικό μνημείο της Ρώμης, γύρω στις 18.00 ώρα Ελλάδας σήμερα δόθηκε η εντολή απ τις αρχές ασφάλειας να αδειάσει απ τους επισκέπτες του και η πρόσβαση σε αυτό αποκλείστηκε, μετά τον εντοπισμό «ύποπτου δέματος» στο εσωτερικό του, κατόπιν τηλεφωνήματος αγνώστου. Πολυάριθμοι πυροσβέστες (τέσσερις ομάδες), καραμπινιέροι, πυροτεχνουργοί εντόπισαν ένα κυλινδρικό δέμα, μεταλλικό, περιτυλιγμένο με ταινία ελαστική, είδαν ενα φιτίλι να εξέχει.

Τελικά όμως, όπως αποδείχθηκε, το τηλεφώνημα ήταν φάρσα ενώ σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές το πακέτο που εντοπίσθηκε στο ύψος του πρώτου ορόφου του μνημείου, εξουδετερώθηκε προληπτικά από τους πυροτεχνουργούς αλλά, όπως προέκυψε, δεν περιείχε εκρηκτική ύλη.

Ο δήμαρχος της Ρώμης, Τζάννι Αλεμάννο, δήλωσε σχετικά : «δεν ξέρουμε ακόμη αν πρόκειται για κακόγουστο αστείο, ή για την πράξη ενός αλλόφρονα. Περιμένουμε να δούμε, πάντως, αν θα υπάρξουν τυχόν μηνύματα και αναλήψεις ευθύνης».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr