ΔΙΕΘΝΗ

Από Σεπτέμβριο θα συνεχιστούν οι συνομιλίες Σερβίας – Κοσόβου

Δημοσίευση 9 Αυγούστου 2011, 13:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Από Σεπτέμβριο θα συνεχιστούν οι συνομιλίες Σερβίας – Κοσόβου
Facebook Twitter Whatsapp
Στις 5 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ της Σερβίας και του Κοσόβου, στις Βρυξέλλες, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του Βελιγραδίου, στις συνομιλίες με την Πρίστινα, Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς.
Στις 5 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ της Σερβίας και του Κοσόβου, στις Βρυξέλλες, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του Βελιγραδίου, στις συνομιλίες με την Πρίστινα, Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς. Σύμφωνα με τον ίδιο, αναμενόμενο είναι να τεθεί στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων και το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τις σφραγίδες των τελωνείων. Όπως τόνισε, είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι συνομιλίες επί του θέματος προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση των τελευταίων εβδομάδων.

Το ζήτημα των τελωνειακών σφραγίδων, όπως υποστηρίζει, είναι διαφορετικό από αυτό της ελεύθερης διακίνησης εμπορευμάτων δια μέσου του μεθοριακού σταθμού του Γιάρινιε. Η Σερβία δεν μπορεί να αποδεχθεί την παρουσία τελωνειακών Αρχών του Κοσόβου στις μεθοριακές διαβάσεις των διοικητικών συνόρων, συμπλήρωσε ο Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς.
 
Αναφερόμενος στα οδοφράγματα που έχουν στήσει οι Σέρβοι του Κοσόβου κατά μήκος των οδών που οδηγούν στα διοικητικά σύνορα με τη Σερβία, ο Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα ληφθούν οι σωστές αποφάσεις, που θα συνάδουν με το κρατικό συμφέρον.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr