ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Tέλη Αυγούστου ο αντικαταστάτης του Ναότο Καν

Δημοσίευση 10 Αυγούστου 2011, 08:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ιαπωνία: Tέλη Αυγούστου ο αντικαταστάτης του Ναότο Καν
Facebook Twitter Whatsapp
Το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα της Ιαπωνίας σκοπεύει να πραγματοποιήσει εσωκομματικές εκλογές στις 28 Αυγούστου για να αντικαταστήσει τον διόλου δημοφιλή πρωθυπουργό Ναότο Καν, ανοίγοντας το δρόμο για την ανάδειξη του έκτου πρωθυπουργού της χώρας από το 2006, αναφέρουν σήμερα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.
Το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα της Ιαπωνίας σκοπεύει να πραγματοποιήσει εσωκομματικές εκλογές στις 28 Αυγούστου για να αντικαταστήσει τον διόλου δημοφιλή πρωθυπουργό Ναότο Καν, ανοίγοντας το δρόμο για την ανάδειξη του έκτου πρωθυπουργού της χώρας από το 2006, αναφέρουν σήμερα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. Ο Καν, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία το 2010, δέχεται πυρά για τον τρόπο που χειρίσθηκε την πυρηνική κρίση της χώρας και ο προσδιορισμός της ημερομηνίας μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι το κόμμα αυξάνει την πίεσή του για να παραιτηθεί.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιοσιχίκο Νόντα θεωρείται από τους κύριους διεκδικητές της πρωθυπουργίας.

Με τη δημοτικότητά του να έχει πέσει σημαντικά κάτω από το 20%, ο Καν έχει δηλώσει πως θα παραδώσει τα ηνία του Δημοκρατικού Κόμματος στη νεώτερη γενιά. Όμως δεν έχει διευκρινίσει πότε θα το κάνει, απογοητεύοντας πολλούς στο κόμμα που ελπίζουν ότι η αλλαγή ηγεσίας θα βοηθήσει να αυξηθεί η δημοτικότητα του κόμματος, που είναι πεσμένη στις δημοσκοπήσεις.

Το Δημοκρατικό Κόμμα ήρθε στην εξουσία το 2009 εκμεταλλευόμενο ένα κύμα δυσαρέσκειας των ψηφοφόρων και τη δίψα για αλλαγή έπειτα από μισό αιώνα σχεδόν αδιάλειπτης κυριαρχίας του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος. Όμως οι Δημοκρατικοί δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν αρκετές προεκλογικές δεσμεύσεις τους, περιλαμβανομένης μιας υπόσχεσης να τονώσουν την οικονομία ενισχύοντας τις δαπάνες των νοικοκυριών, και στα μέσα της θητείας τους υπολείπονται της αντιπολίτευσης στις δημοσκοπήσεις.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr