ΔΙΕΘΝΗ

Κoινή θέση Γερμανίας- Μαυροβουνίου για διάλογο στο Κόσοβο

Δημοσίευση 10 Αυγούστου 2011, 10:27 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κoινή θέση Γερμανίας- Μαυροβουνίου για διάλογο στο Κόσοβο
Facebook Twitter Whatsapp
Την κοινή θέση ότι τα προβλήματα στο Κόσοβο θα πρέπει να επιλυθούν μέσω διαλόγου, διατύπωσαν κατά ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ίγκορ Λούκσιτς και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βέστερβελε, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στην Ποντγκόριτσα.
Την κοινή θέση ότι τα προβλήματα στο Κόσοβο θα πρέπει να επιλυθούν μέσω διαλόγου, διατύπωσαν κατά ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ίγκορ Λούκσιτς και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βέστερβελε, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στην Ποντγκόριτσα. Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας τόνισε ότι όλες οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα πρέπει να γνωρίζου ότι ο μόνος τρόπος για να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μέσω της οδού της δημοκρατίας, των μεταρρυθμίσεων, της συνεργασίας και της ειρηνικής επίλυσης όλων των διαμαχών.

«Υπάρχει μόνο ένας δρόμος για την επίλυση διαμαχών και αυτός είναι ο διάλογος. Η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών της περιοχής είναι κάτι που η Γερμανία δεν επιθυμεί να συζητήσει», τόνισε ο κ. Βεστερβέλε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντηση από κοινού με τον κ. Λούκσιτς.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμη πως το Βερολίνο χαιρετίζει την εποικοδομητική προσέγγιση του Μαυροβουνίου στο ζήτημα του Κοσόβου.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου τόνισε ότι η χώρα του επιθυμεί την επίλυση όλων των ζητημάτων που αφορούν το Κόσοβο μέσω διαλόγου.

Σημείωσε δε ότι το Μαυροβούνιο είναι έτοιμο να βοηθήσει όσο μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου η ένταση στο βόρειο Κόσοβο να αποκλιμακωθεί το συντομότερο δυνατό.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr