ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Σύσκεψη κορυφής με φόντο την κρίση χρέους

Δημοσίευση 10 Αυγούστου 2011, 11:36 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γαλλία: Σύσκεψη κορυφής με φόντο την κρίση χρέους
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί επέσπευσε την επιστροφή του από τις διακοπές εξαιτίας της κρίσης χρέους και θα προεδρεύσει σύσκεψης σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων στην οποία θα συμμετάσχουν πολλοί υπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε η προεδρία.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί επέσπευσε την επιστροφή του από τις διακοπές εξαιτίας της κρίσης χρέους και θα προεδρεύσει σύσκεψης σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων στην οποία θα συμμετάσχουν πολλοί υπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε η προεδρία. Ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, ο υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν, ο υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ και ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγέ θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη.

Υπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης επαναλαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες ότι το Παρίσι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του ως προς την ανάταξη των δημοσιονομικών του, έπειτα από την πτώση των χρηματιστηρίων και το σοκ που προκάλεσε η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών από οίκο αξιολόγησης.

H Γαλλία περιλαμβάνεται μεταξύ των χωρών που αναφέρεται ότι είναι πιθανόν να χάσουν το καθεστώς "AAA" στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής τους ικανότητας.

Ο Νικολά Σαρκοζί είχε φύγει για διακοπές την 1η Αυγούστου για τη νότια Γαλλία, όπου επρόκειτο να παραμείνει επί τρεις εβδομάδες. Όπως και ο πρωθυπουργός της γαλλικής κυβέρνησης Φρανσουά Φιγιόν που παρέμεινε στην Τοσκάνη, ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε επιλέξει να μην επιστρέψει στο Παρίσι, ώστε να μην ενισχύσει την αναταραχή στις αγορές.

Η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη για τις 10.00 (τοπική ώρα).

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr