ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Nέες διαδηλώσεις διαμαρτυρομένων πολιτών το Σάββατο

Δημοσίευση 10 Αυγούστου 2011, 12:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ισραήλ: Nέες διαδηλώσεις διαμαρτυρομένων πολιτών το Σάββατο
Facebook Twitter Whatsapp
Η ηγεσία του κινήματος κοινωνικής διαμαρτυρίας το οποίο έχει ξεσπάσει στο Ισραήλ από τα μέσα Ιουλίου κάλεσε σήμερα σε νέες διαδηλώσεις το βράδυ του Σαββάτου αλλά όχι στο Τελ Αβίβ, όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση την περασμένη εβδομάδα.
Η ηγεσία του κινήματος κοινωνικής διαμαρτυρίας το οποίο έχει ξεσπάσει στο Ισραήλ από τα μέσα Ιουλίου κάλεσε σήμερα σε νέες διαδηλώσεις το βράδυ του Σαββάτου αλλά όχι στο Τελ Αβίβ, όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση την περασμένη εβδομάδα. "Αποφασίσαμε να μην διοργανωθούν διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ αλλά να καλέσουμε σε πορείες σε όλη τη χώρα. Το σημαντικό είναι να φανεί ότι η διαμαρτυρία δεν περιορίζεται στον κόσμο του Τελ Αβίβ", δήλωσε η Σταβ Σαφίρ, στέλεχος του κινήματος.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης, ο Ιτζίκ Σμούλι δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ότι δύο συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αφούλα στο βόρειο Ισραήλ και στη Μπερσέβα στο νότο.

Η Σταβ Σαφίρ είπε ότι οι διαμαρτυρίες που ξεκίνησαν για να καταγγείλουν την κατακόρυφη αύξηση στις τιμές της κατοικίας, "δεν σταματούν να επεκτείνονται και στο εξής υπάρχουν 80 καταυλισμοί διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα".

Η εφημερίδα Χααρέτζ επικαλείται από την πλευρά της τον κίνδυνο μήπως το κίνημα καταλήξει στο "στάδιο της πλήξης". "Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας είναι στο εξής αντιμέτωποι με τον χειρότερο εχθρό τους στον αγώνα τους: μια απώλεια του ενδιαφέροντος", γράφει η εφημερίδα.

"Ακόμη κι αν είναι λιγότεροι οι άνθρωποι που θα κινητοποιηθούν στην προσεχή διαδήλωση, ακόμη κι αν τα μέσα ενημέρωσης αποφασίσουν να μην καλύπτουν πλέον αυτό που συμβαίνει στον καταυλισμό Ρότσιλντ (στη λεωφόρο του Τελ Αβίβ όπου στήθηκαν οι πρώτες σκηνές διαμαρτυρίας), οι διοργανωτές δεν πρέπει να αποθαρρυνθούν", προσθέτει η Χααρέτζ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε χθες Τρίτη, η δημοτικότητα του κινήματος διαμαρτυρίας παραμένει πολύ υψηλή. Υποστηρίζεται από το 88% των Ισραηλινών, ενώ το 53% μεταξύ αυτών δηλώνουν έτοιμοι να μετάσχουν στις διαδηλώσεις.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr