ΔΙΕΘΝΗ

Πράσινο φως για την ανέγερση κατοικιών σε εβραϊκούς οικισμούς

Δημοσίευση 11 Αυγούστου 2011, 11:32 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πράσινο φως για την ανέγερση κατοικιών σε εβραϊκούς οικισμούς
Facebook Twitter Whatsapp
Ο ισραηλινός υπουργός Εσωτερικών έδωσε το οριστικό πράσινο φως για την ανέγερση 1.600 κατοικιών στον εβραϊκό οικισμό Ραμάτ Σλόμο της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου.
Ο ισραηλινός υπουργός Εσωτερικών έδωσε το οριστικό πράσινο φως για την ανέγερση 1.600 κατοικιών στον εβραϊκό οικισμό Ραμάτ Σλόμο της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου. Σύμφωνα με τον Ροέι Λαχμάνοβιτς, ο υπουργός Εσωτερικών Ελί Γισάι σκοπεύει επίσης να εγκρίνει εντός των προσεχών ημερών την ανέγερση 2.000 κατοικιών στον οικισμό Ζιβάτ Χαμάτος και 600 στον οικισμό Πισγκάτ Ζεέβ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Τα σχέδια αυτά εγκρίθηκαν "λόγω της οικονομικής κρίσης στο Ισραήλ γιατί αυτό θα βοηθήσει όσους αναζητούν τοποθεσίες για να χτίσουν στην Ιερουσαλήμ", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου αναφερόμενος στο κίνημα κοινωνικής διαμαρτυρίας που ξεκίνησε στο Ισραήλ από τα μέσα Ιουλίου με αφορμή τα υψηλά ενοίκια.

"Αυτό δεν έχει να κάνει με την πολιτική, αλλά με την οικονομία", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, η ανέγερση των κατοικιών αυτών θα οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε μείωση των ενοικίων.

Τα σχέδια για την ανέγερση των 1.600 κατοικιών στον οικισμό Ραμάτ Σλόμο, τα οποία ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο του 2010 στη διάρκεια επίσκεψης του αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, προκάλεσαν ένταση στις διπλωματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, καθώς η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ τον Ιούνιο του 1967.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr