ΔΙΕΘΝΗ

«Σβήνει» ο πυρσός για ένα χρόνο

Δημοσίευση 11 Αυγούστου 2011, 13:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Σβήνει» ο πυρσός για ένα χρόνο
Facebook Twitter Whatsapp
Κλειστό από τον ερχόμενο Οκτώβριο και για ένα χρόνο θα παραμείνει το άγαλμα της Ελευθερίας με σκοπό την ανακαίνιση του εσωτερικού του.
Κλειστό από τον ερχόμενο Οκτώβριο και για ένα χρόνο θα παραμείνει το άγαλμα της Ελευθερίας με σκοπό την ανακαίνιση του εσωτερικού του. Οι εργασίες που θα καταστήσουν ασφαλέστερο και πιο προσβάσιμο στους επισκέπτες το πλέον εμβληματικό μνημείο των ΗΠΑ θα κοστίσουν περίπου 27,5 εκατομμύρια δολάρια και θα περιορισθούν στο μνημείο, καθώς το νησάκι επί του οποίου βρίσκεται θα παραμείνει ανοικτό. Το προσωρινό λουκέτο θα μπει στις 28 Οκτωβρίου, 125η επέτειο της δωρεάς του προς τις ΗΠΑ.

Το Αγαλμα - σύμβολο της Νέας Υόρκης ήταν ένα δώρο των Γάλλων προς την Αμερική το 1886. Οι περισσότεροι από τους 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες του Νησιού της Ελευθερίας κάθε χρόνο δεν ανεβαίνουν στο Αγαλμα.

Στους επισκέπτες δεν επιτρεπόταν η είσοδος στο αγαλμα στον απόηχο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, αν και λίγα χρόνια αργότερα η απόφαση αυτή ήρθη.

Παρόλα αυτά, αξιωματούχοι τώρα θεωρούν ότι λόγω των πολύ παλιών και ξεπερασμένων εγκαταστάσεις καθιστούν το άγαλμα από μόνο του κίνδυνο για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Το μνημείο αναμένεται να κλείσει στις 28 Οκτωβρίου, στην επέτειο των 125 ετών από τα εγκαίνιά του.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr