ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ανακαλούνται τρένα για λόγους ασφαλείας

Δημοσίευση 12 Αυγούστου 2011, 08:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κίνα: Ανακαλούνται τρένα για λόγους ασφαλείας
Facebook Twitter Whatsapp
Η υπ΄αριθμόν 2 κατασκευάστρια τρένων στην Κίνα, CNR Corp Ltd, αποφάσισε να ανακαλέσει για «τεχνικούς λόγους» 54 υπερταχείες αμαξοστοιχίες της γραμμής Πεκίνο-Σανγκάη, η οποία εγκαινιάσθηκε πρόσφατα.
Η υπ΄αριθμόν 2 κατασκευάστρια τρένων στην Κίνα, CNR Corp Ltd, αποφάσισε να ανακαλέσει για «τεχνικούς λόγους» 54 υπερταχείες αμαξοστοιχίες της γραμμής Πεκίνο-Σανγκάη, η οποία εγκαινιάσθηκε πρόσφατα. Την απόφαση αυτή έλαβε η εταιρεία ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να παγώσει κάθε νέο κατασκευαστικό σχέδιο στο σιδηροδρομικό της δίκτυο, τρεις εβδομάδες μετά την αιματηρή σύγκρουση των δυο τραίνων υψηλής ταχύτητας στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της CNR Corp Ltd, η ανάκληση των τρένων της σειράς CRH380BL δεν θα επηρεάσει τα συμβόλαια της εταιρείας με τους πελάτες της, θα προκαλέσει ωστόσο απροσδιόριστο κόστος.

«Η εταιρεία ανακαλεί 54 τρένα υψηλής ταχύτητας που έχουν κατασκευάσει θυγατρικές μας και τα οποία λειτουργούν ήδη, για συστηματικό έλεγχο ορισμένων τεχνικών προβλημάτων», τονίζεται στην ανακοίνωση της CNR Corl Ltd, στην οποία επισημαίνεται ότι «με τον τρόπο αυτό θα υπάρξουν εγγυήσεις για την ποιότητα και την ασφάλεια».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr