ΔΙΕΘΝΗ

Τυνησία: Ποινές φυλάκισης σε οικείους του Μπεν Άλι

Δημοσίευση 12 Αυγούστου 2011, 14:18 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τυνησία: Ποινές φυλάκισης σε οικείους του Μπεν Άλι
Facebook Twitter Whatsapp
Ο Άλι Σεριάτι, ο πρώην επικεφαλής της ασφάλειας του ανατραπέντος προέδρου της Τυνησίας Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, αθωώθηκε από τη δικαιοσύνη που είχε ασκήσει σε βάρος του δίωξη για συνέργεια στην πλαστογράφηση διαβατηρίων που βοήθησαν στη διαφυγή του Μπεν Άλι και της οικογένειάς του.
Ο Άλι Σεριάτι, ο πρώην επικεφαλής της ασφάλειας του ανατραπέντος προέδρου της Τυνησίας Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, αθωώθηκε από τη δικαιοσύνη που είχε ασκήσει σε βάρος του δίωξη για συνέργεια στην πλαστογράφηση διαβατηρίων που βοήθησαν στη διαφυγή του Μπεν Άλι και της οικογένειάς του. Ο Άλι Σεριάτι είχε ζητήσει συγγνώμη από τους Τυνήσιους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Παραμένει υπό κράτηση καθώς εκκρεμούν και άλλες κατηγορίες σε βάρος του.

Ποινές φυλάκισης από τέσσερις μήνες ως έξι χρόνια επιβλήθηκαν στους συγκατηγορουμένους του Σεριάτι, 23 μέλη της οικογένειας του Μπεν Άλι και της συζύγου του Λέιλα Τραμπέλσι, για απόπειρα διαφυγής και παράνομη κατοχή συναλλάγματος, σύμφωνα με την ετυμηγορία που ανακοινώθηκε σήμερα.

Η ίδια η Τραμπέλσι καταδικάσθηκε ερήμην σε φυλάκιση έξι ετών και ο γαμπρός του Μπεν Άλι, ο Σακτζέρ Ματέρι, καταδικάσθηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr