ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα καταδικάζει την ανέγερση νέων εβραϊκών κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Δημοσίευση 12 Αυγούστου 2011, 15:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Μόσχα καταδικάζει την ανέγερση νέων εβραϊκών κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ
Facebook Twitter Whatsapp
Η Ρωσία καταδίκασε σήμερα το πράσινο φως που έδωσε χθες το ισραηλινό υπουργείο Εσωτερικών για την ανέγερση 1.600 κατοικιών σε συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, υπογραμμίζοντας ότι ο «εποικισμός» είναι «παράνομος».
Η Ρωσία καταδίκασε σήμερα το πράσινο φως που έδωσε χθες το ισραηλινό υπουργείο Εσωτερικών για την ανέγερση 1.600 κατοικιών σε συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, υπογραμμίζοντας ότι ο «εποικισμός» είναι «παράνομος». Η πρωτοβουλία αυτή είναι «παράνομη και αντιβαίνει στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας, πρώτα απ' όλα των μεσολαβητών του «Κουαρτέτου» για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, ΟΗΕ, ΕΕ και Ρωσία), δήλωσε ο Αλεξάντρ Λουκάσεβιτς, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Όπως έχουμε ήδη επαναλάβει, οι αποφάσεις σχετικά με τον ισραηλινό εποικισμό στην Ανατολική Ιερουσαλήμ ή σε άλλα μέρη των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών δεν μπορεί παρά να προκαλέσουν σοβαρή ανησυχία και αποδοκιμασία», προσθέτει ο Λουκάσεβιτς σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Επιδεινώνουν την εκρηκτική και δύσκολη κατάσταση της διαδικασίας διευθέτησης στη Μέση Ανατολή», υπογραμμίζει.

Περισσότεροι από 300.000 Ισραηλινοί κατοικούν στους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και ο αριθμός τους διαρκώς αυξάνεται.

Περίπου 200.000 άλλοι είναι εγκατεστημένοι σε μια δωδεκαριά συνοικίες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, στην οποία ζουν περίπου 270.000 Παλαιστίνιοι.

Καθώς δεν υπάρχει σοβαρή προοπτική για να επαναληφθούν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες βρίσκονται σε αδιέξοδο εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, οι Παλαιστίνοι σκοπεύουν να ζητήσουν το Σεπτέμβριο την αποδοχή στους κόλπους του ΟΗΕ ενός κράτους της Παλαιστίνης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr