ΔΙΕΘΝΗ

Σαρκοζί: «Η Γαλλία θα ολοκληρώσει την αποστολή της στη Λιβύη»

Δημοσίευση 12 Αυγούστου 2011, 16:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σαρκοζί: «Η Γαλλία θα ολοκληρώσει την αποστολή της στη Λιβύη»
Facebook Twitter Whatsapp
Παρά την αναστολή της συμμετοχής του αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκολ στην πεντάμηνη αποστολή στην οποία συμμετείχε, ο Νικολά Σαρκοζί τόνισε ότι η Γαλλία θα "ολοκληρώσει την αποστολή της" στη Λιβύη, αναφερόμενος παράλληλα στην "εξαιρετική καρτερικότητα" των ναυτών του γαλλικού αεροπλανοφόρου.
Παρά την αναστολή της συμμετοχής του αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκολ στην πεντάμηνη αποστολή στην οποία συμμετείχε, ο Νικολά Σαρκοζί τόνισε ότι η Γαλλία θα "ολοκληρώσει την αποστολή της" στη Λιβύη, αναφερόμενος παράλληλα στην "εξαιρετική καρτερικότητα" των ναυτών του γαλλικού αεροπλανοφόρου. "Στο πλευρό των συμμάχων μας, η Γαλλία θα ολοκληρώσει την αποστολή της. Η θέλησή μας δεν θα καμφθεί", υπογράμμισε ο Σαρκοζί από το αεροπλανοφόρο το οποίο αναμένεται να φτάσει σήμερα το απόγευμα στην Τουλόν.

"Η δέσμευσή μας είχε στόχο να εμποδίσει τους εκβιασμούς ενός δικτάτορα ενάντια στον ίδιο του το λαό και να μην επιτρέψει να κυλήσουν 'οι ποταμοί αίματος', όπως ήταν η έκφρασή του, που υποσχέθηκε ο (λίβυος ηγέτης Μουάμαρ) Καντάφι", πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος.

"Χάρη σε εσάς γλίτωσαν χιλιάδες αθώα θύματα που θα είχαν σφαγιασθεί από έναν παράφρονα δικτάτορα", επεσήμανε ο Σαρκοζί, υπογραμμίζοντας ότι ο "λιβυκός λαός έχει το δικαίωμα στην ελευθερία έπειτα από 41 χρόνια δικτατορίας".

Το Σαρλ ντε Γκολ, το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Γαλλίας, με πλήρωμα 2.000 ανθρώπων, ανάμεσά τους και 200 γυναίκες, πραγματοποιούσε επιχειρήσεις στα ανοιχτά της Λιβύης από τις 20 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr