ΔΙΕΘΝΗ

Νέες αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

Δημοσίευση 16 Αυγούστου 2011, 07:37 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νέες αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας
Facebook Twitter Whatsapp
Πέντε αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, κατά τις οποίες τραυματίσθηκαν πέντε άνθρωποι πραγματοποίησε τη νύκτα η ισραηλινή αεροπορία, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.
Πέντε αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, κατά τις οποίες τραυματίσθηκαν πέντε άνθρωποι πραγματοποίησε τη νύκτα η ισραηλινή αεροπορία, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές. «Μία ισραηλινή αεροπορική επιδρομή είχε ως στόχο το Ζεϊτούν, περιοχή που βρίσκεται ανατολικά της πόλης της Γάζας, προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό τριών ανθρώπων». Δύο ακόμη Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της μίας από τις δύο άλλες επιδρομές που είχαν στόχους περιοχές ανατολικά της πόλης της Γάζας.

Δύο ακόμη επιδρομές, χωρίς θύματα, πραγματοποιήθηκαν ανατολικά του Χαν Γιούνες και εναντίον υπόγειας σήραγγας κοντά στη Ράφα, στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο.

Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι "η αεροπορία επέδραμε τη νύκτα εναντίον τεσσάρων στόχων στη Λωρίδα της Γάζας απαντώντας στην εκτόξευση ρουκέτας τύπου Grad κατά της περιοχής της Μπερσέβα" στην έρημο Νεγκέβ. "Κατά τη διάρκεια των επιδρομών αυτών, η αεροπορία εντόπισε και επετέθη εναντίον ομάδας τρομοκρατών που ετοιμάζονταν να εκτοξεύσουν και άλλες ρουκέτες" εναντίον του ισραηλινού εδάφους, πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι τουλάχιστον μία ρουκέτα έπεσε στην Μπερσέβα χωρίς να προκαλέσει θύματα και ότι ήχησαν οι σειρήνες του συναγερμού στην έρημο Νεγκέβ. Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι μία ακόμη ρουκέτα είχε ως στόχο την Μπερσέβα, αλλά δεν εντοπίσθηκε το σημείο όπου προσγειώθηκε.

Από τον Ιούλιο έχουν πολλαπλασιασθεί οι ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του ισραηλινού εδάφους, καθώς και οι επιδρομές αντιποίνων της ισραηλινής αεροπορίας.

Πρόσφατος απολογισμός του ισραηλινού στρατού κάνει λόγο για τριάντα ρουκέτες και βλήματα όλμου που έχουν εκτοξευθεί κατά του ισραηλινού εδάφους από την 1η Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr