ΔΙΕΘΝΗ

Έχουν τερματισθεί η στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, λέει ο Ασάντ στο γγ του ΟΗΕ

Δημοσίευση 18 Αυγούστου 2011, 08:05 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Έχουν τερματισθεί η στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, λέει ο Ασάντ στο γγ του ΟΗΕ
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ δήλωσε χθες το βράδυ στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν ότι οι στρατιωτικές και οι αστυνομικές επιχειρήσεις εναντίον των αντικαθεστωτικών στη χώρα του έχουν τερματισθεί, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών.
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ δήλωσε χθες το βράδυ στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν ότι οι στρατιωτικές και οι αστυνομικές επιχειρήσεις εναντίον των αντικαθεστωτικών στη χώρα του έχουν τερματισθεί, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό απάντησε ο σύρος πρόεδρος κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, ο οποίος ζητούσε "τον άμεσο τερματισμό όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων και των μαζικών συλλήψεων" στη Συρία, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ.

Έπειτα από την τετραήμερη επίθεση των τεθωρακισμένων του συριακού στρατού κατά της πολιορκημένης πόλης της Λαττάκειας, οι συριακές δυνάμεις έχουν συλλάβει εκατοντάδες άτομα που έχουν μεταφερθεί σε στάδιο της πόλης, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων.

Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι προτίθεται να ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας να παραπέμψει το θέμα της καταστολής της δημοκρατικής εξέγερσης στη Συρία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Η Νάβι Πιλάι θα απευθυνθεί σήμερα κεκλεισμένων των θυρών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές του διεθνούς οργανισμού θα πληροφορήσει το Συμβούλιο ότι η έρευνα της Ύπατης Αρμοστείας θα περιέχει στοιχεία για τη διάπραξη πολύ σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της 5μηνης καταστολής στη Συρία. Η Νάβι Πιλάι θα υποστηρίξει τη θέση ότι είναι αναγκαία η διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για τα γεγονότα υποδεικνύοντας το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ως κατάλληλο για να αναλάβει την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr