ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Σφαγή στην Τρίπολη βλέπει ο Αμπντέλ Τζαλίλ

Δημοσίευση 18 Αυγούστου 2011, 12:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λιβύη: Σφαγή στην Τρίπολη βλέπει ο Αμπντέλ Τζαλίλ
Facebook Twitter Whatsapp
Φόβους για σφαγή στην Τρίπολη καθώς σφίγγει ο κλοιός γύρω από την πόλη, εκφράζει ο πρόεδρος του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου Μούσταφα Αμπντέλ Τζαλίλ της Λιβύης, ο οποίος εκτιμά ωστόσο ότι η τελική νίκη έναντι των δυνάμεων του Καντάφι "διαφαίνεται στον ορίζοντα".
Φόβους για σφαγή στην Τρίπολη καθώς σφίγγει ο κλοιός γύρω από την πόλη, εκφράζει ο πρόεδρος του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου Μούσταφα Αμπντέλ Τζαλίλ της Λιβύης, ο οποίος εκτιμά ωστόσο ότι η τελική νίκη έναντι των δυνάμεων του Καντάφι "διαφαίνεται στον ορίζοντα". "Ο κλοιός σφίγγει γύρω από την Τρίπολη, από τα βουνά δυτικά, στο Σορμάν, τη Ζαουίγια και στην ανατολική πλευρά της Τρίπολης", τόνισε ο Μούσταφα Αμπντέλ Τζαλίλ, πρόεδρος του πολιτικού οργάνου των εξεγερμένων, το οποίο εδρεύει στη Βεγγάζη, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην αραβική εφημερίδα Άσαρκ αλ-Άουσατ.

Ερωτηθείς για τις μάχες στην Τρίπολη, ο Αμπντέλ Τζαλίλ εκφράζει φόβους για "πραγματική σφαγή εξαιτίας της συμπεριφοράς του Καντάφι".

 "Θα τοποθετήσει νάρκες σε δρόμους και στρατηγικής σημασίας εγκαταστάσεις στην Τρίπολη", υποστηρίζει.

Ο πρόεδρος του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου εκτιμά πάντως ότι "διαφαίνεται στον ορίζοντα η τελική νίκη μετά τις πρόσφατες προόδους των αντικαθεστωτικών δυνάμεων".

Παρά το γεγονός ότι αρνήθηκε τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο και την κυβέρνηση Καντάφι, ο Αμπντέλ Τζαλίλ δήλωσε ότι το Συμβούλιο είναι έτοιμο για συνομιλίες σχετικά με την αποχώρηση του λίβυου ηγέτη και της οικογένειάς του από τη Λιβύη "για να αποφευχθεί η αιματοχυσία και για να διατηρηθούν οι πόροι του λιβυκού λαού".

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr