ΔΙΕΘΝΗ

Έφτασε στη Μαδρίτη ο Πάπας Βενέδικτος

Δημοσίευση 18 Αυγούστου 2011, 13:27 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Έφτασε στη Μαδρίτη ο Πάπας Βενέδικτος
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πάπας Βενέδικτος 16ος τάχθηκε υπέρ μιας οικονομίας που προκρίνει "τον άνθρωπο" και όχι "το κέρδος", κατά την άφιξή του σήμερα για μια τετραήμερη επίσκεψη στη Μαδρίτη, όπου πρόκειται να συναντήσει τις εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητών των Παγκόσμιων Ημερών Νεολαίας.
Ο πάπας Βενέδικτος 16ος τάχθηκε υπέρ μιας οικονομίας που προκρίνει "τον άνθρωπο" και όχι "το κέρδος", κατά την άφιξή του σήμερα για μια τετραήμερη επίσκεψη στη Μαδρίτη, όπου πρόκειται να συναντήσει τις εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητών των Παγκόσμιων Ημερών Νεολαίας. "Η οικονομία δεν μπορεί να λειτουργεί ως μια αυτορυθμιζόμενη οικονομία. Ο άνθρωπος πρέπει να είναι στο κέντρο της οικονομίας, όπου δεν βρίσκεται το κέρδος, αλλά η αλληλεγγύη", δήλωσε ο πάπας μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο.

"Αυτό επιβεβαιώνεται στην τρέχουσα κρίση (...) Η οικονομία δεν μπορεί να μετρείται με τη μεγιστοποίηση του κέρδους. Πρέπει να τεθεί στην υπηρεσία της προστασίας της εργασίας για όλους", πρόσθεσε ο Βενέδικτος 16ος.

Ο πάπας έφτασε στο αεροδρόμιο Μπαράχας όπου τον υποδέχθηκαν ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος και η βασίλισσα Σοφία, πριν διασχίσει με το ειδικό όχημά του την πόλη, την οποία είχαν κατακλύσει πλήθη προσκυνητών απ' όλο τον κόσμο που κρατούσαν πολύχρωμες σημαίες.

Ωστόσο την Τετάρτη χιλιάδες αγανακτισμένοι Ισπανοί αντιδρώντας στην ιδιαίτερα δαπανηρή επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ' στην Ισπανία, εν μέσω οικονομικής κρίσης, βγήκαν στους δρόμους της Μαδρίτης. Οι διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr