ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Η κυβέρνηση Κάμερον πρέπει να αντιμετωπίσει την «κοινωνική κρίση»

Δημοσίευση 18 Αυγούστου 2011, 14:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βρετανία: Η κυβέρνηση Κάμερον πρέπει να αντιμετωπίσει την «κοινωνική κρίση»
Facebook Twitter Whatsapp
Η Βρετανία έχει την τελευταία ευκαιρία να αντιμετωπίσει τις βαθύτερες αιτίες των ταραχών που σημειώθηκαν σε βρετανικές πόλεις την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Ίαν Ντάνκαν Σμιθ.
Η Βρετανία έχει την τελευταία ευκαιρία να αντιμετωπίσει τις βαθύτερες αιτίες των ταραχών που σημειώθηκαν σε βρετανικές πόλεις την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Ίαν Ντάνκαν Σμιθ. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spectator, ο Ντάνκαν Σμιθ δηλώνει ότι έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στη μείωση του χρέους και στην οικονομική κρίση, αλλά τα βίαια επεισόδια της περασμένης εβδομάδας αποτελούν προειδοποίηση για τους πολιτικούς ότι τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν μία "κοινωνική κρίση".

"Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι τώρα θα επικεντρωθεί σε αυτό. Δεν είναι δυνατόν να έχει κάποιος παρακολουθήσει ή βιώσει τα επεισόδια αυτά χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία," είπε ο βρετανός υπουργός στο πολιτικό περιοδικό.

 "Αυτή είναι η προειδοποίηση: αυτή δεν ήταν η κρίση, αλλά η κρίση έρχεται," σχολίασε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συνασπισμού "δεν μπορεί να επιτρέψει αυτό να συνεχιστεί."

Ο Ντάνκαν Σμιθ είπε ότι ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον το έχει συνειδητοποιήσει.

Ο Κάμερον έχει ζητήσει από τον Ντάνκαν Σμιθ και την υπουργό Εσωτερικών, Τερέζα Μέι, να καταθέσουν τον Οκτώβριο στο κοινοβούλιο προτάσεις για τα μέτρα αντιμετώπισης των συμμοριών, που θεωρούνται εκ των υπαιτίων των ταραχών.

Τα σχόλια του υπουργού Εργασίας ακολουθούν την κίνηση του Κάμερον να υπερασπιστεί τα δικαστήρια που επέβαλαν αυστηρές ποινές σε όσους συμμετείχαν στα επεισόδια.

Ο Ντάνκαν Σμιθ υπαινίχθηκε ότι ο χειρισμός των ταραχών μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του Κάμερον όπως περίπου έγινε με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, οι οποίες επηρέασαν τη θητεία του Εργατικού τότε πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ.

Πρώην ηγέτης των Συντηρητικών ο Ντάνκαν Σμιθ έχει ασχοληθεί εκτενώς με τα θέματα της αντιμετώπισης της φτώχειας και της κοινωνικής απομόνωσης.

Στη συνέντευξή του αναφέρθηκε εμμέσως σε αποτυχίες προηγουμένων Συντηρητικών κυβερνήσεων λέγοντας ότι η θητεία της Μάργκαρετ Θάτσερ την δεκαετία του ΄80 "απελευθέρωσε τις αγορές, αλλά της διέφυγε το επόμενο στάδιο."

  

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr