ΔΙΕΘΝΗ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν τη Συρία

Δημοσίευση 15 Σεπτεμβρίου 2011, 22:22 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν τη Συρία
Facebook Twitter Whatsapp
Οι Ηνωμένες Πολιτείας κάλεσαν απόψε τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη Συρία να την εγκαταλείψουν αμέσως επισημαίνοντας ότι η βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων από την κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε μια αβέβαιη, ασταθή κατάσταση.
Οι Ηνωμένες Πολιτείας κάλεσαν απόψε τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη Συρία να την εγκαταλείψουν αμέσως επισημαίνοντας ότι η βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων από την κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε μια αβέβαιη, ασταθή κατάσταση. "Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς πολίτες στη Συρία να φύγουν αμέσως, όσο υπάρχουν ακόμη μεταφορικά μέσα", προειδοποιεί η Ουάσινγκτον, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αναβληθούν και τα σχέδια όσων σκόπευαν να ταξιδέψουν στη Συρία.

Τον Απρίλιο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε διατάξει να φύγουν από τη Συρία οι οικογένειες των Αμερικανών διπλωματικών υπαλλήλων και όσοι διπλωμάτες δεν θεωρούνταν απολύτως απαραίτητοι.

Στην ανακοίνωση η Ουάσινγκτον καλεί τέλος τους Αμερικανούς που θα μείνουν στη χώρα, "να περιορίσουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις τους".