ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Τεράστια πυρκαγιά σε χώρο χημικής βιομηχανίας

Δημοσίευση 16 Σεπτεμβρίου 2011, 08:06 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αυστραλία: Τεράστια πυρκαγιά σε χώρο χημικής βιομηχανίας
Facebook Twitter Whatsapp
Μια τεράστια πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε σήμερα σε χώρο χημικής βιομηχανίας σε βόρειο προάστιο της Καμπέρας, πρωτεύουσας της Αυστραλίας, προκάλεσε την απομάκρυνση των κατοίκων και το κλείσιμο των σχολείων, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν θύματα.
Μια τεράστια πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε σήμερα σε χώρο χημικής βιομηχανίας σε βόρειο προάστιο της Καμπέρας, πρωτεύουσας της Αυστραλίας, προκάλεσε την απομάκρυνση των κατοίκων και το κλείσιμο των σχολείων, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν θύματα. Οι κάτοικοι ξύπνησαν από μια σειρά εκρήξεων και είδαν πύρινες σφαίρες να ανεβαίνουν εκατοντάδες μέτρα στον ουρανό, σύμφωνα με μαρτυρίες που συγκέντρωσαν δημοσιογράφοι.

«Ξύπνησα επειδή το σπίτι έτρεμε», αφηγήθηκε η Λούσι Μπράουν και συμπλήρωσε: «Στην αρχή πίστεψα ότι ήταν σεισμός. Μετά σκέφτηκα πως μας βομβαρδίζουν».

Περίπου 100 άνθρωποι που κατοικούν κοντά στο βιομηχανικό χώρο απομακρύνθκαν, ενώ αυτοί που κατοικούν σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων απ' αυτόν κλήθηκαν να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους με κλειστά τα παράθυρα. Δρόμοι έκλεισαν, καθώς και τα σχολεία στην περιοχή.

Ο μαύρος καπνός που αναδύεται από την πυρκαγιά μπορεί να περιέχει φωσγένιο, ένα τοξικό αέριο που προκαλεί ερεθισμούς στο δέρμα και τα μάτια και ναυτία, ανακοίνωσε η υπηρεσία πρώτων βοηθειών.

Όμως σύμφωνα με τον Μαρκ Κροσγουέλερ της υπηρεσίας αυτής, τα αποτελέσματα από τον έλεγχο της ποιότητας του αέρα είναι ενθαρρυντικά.