ΔΙΕΘΝΗ

Κόσοβο: Αστυνομικοί και τελωνειακοί μεταφέρονται στα σύνορα

Δημοσίευση 16 Σεπτεμβρίου 2011, 12:26 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κόσοβο: Αστυνομικοί και τελωνειακοί μεταφέρονται στα σύνορα
Facebook Twitter Whatsapp
Στις διαβάσεις στο βόρειο Κόσοβο, στα διοικητικά σύνορα με τη Σερβία από σήμερα το πρωί βρίσκονται μέλη της αστυνομίας του Κοσόβου και τελωνειακοί μαζί με μέλη της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eulex), δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου, Μπαϊράμ Ρετζέπι.
Στις διαβάσεις στο βόρειο Κόσοβο, στα διοικητικά σύνορα με τη Σερβία από σήμερα το πρωί βρίσκονται μέλη της αστυνομίας του Κοσόβου και τελωνειακοί μαζί με μέλη της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eulex), δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου, Μπαϊράμ Ρετζέπι. Η επιχείρηση ανάπτυξης αστυνομικών και τελωνειακών ολοκληρώθηκε πριν τις οκτώ το πρωί (τοπική ώρα). Οι τελωνειακοί και οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στις διαβάσεις Γιάρινιε και Μπρνιακ στο βόρειο Κόσοβο με ελικόπτερα από τη βάση της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR) που βρίσκεται στο Λεπόσαβιτς συνοδεία μελών της Eulex.

H Eulex, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου, θα αναλάβει το επιχειρησιακό τμήμα στις διαβάσεις και οι υπάλληλοι θα έχουν τεχνικό ρόλο.

Ο κ. Ρετζέπι τόνισε ότι η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα.

Δύο στρατιωτικά ελικόπτερα της Eulex προσγειώθηκαν στις 8:20 το πρωί στις διαβάσεις Γιάρινιε και Μπρνιακ στο βόρειο Κόσοβο. Στα ελικόπτερα επέβαιναν τα μέλη της Eulex, της αστυνομίας του Κοσόβου και τελωνειακοί υπάλληλοι.

Γερμανοί στρατιώτες της KFOR που βρίσκονταν στη διάβαση Γιάρινιε, δήλωσαν σε δημοσιογράφους ότι δεν θα ανοίξει σήμερα η διάβαση, αν δεν διαλυθούν οι συγκεντρωμένοι Σέρβοι που πέρασαν τη νύχτα σε οδοφράγματα κοντά στη διάβαση διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάσταση αστυνομικών και τελωνειακών στην περιοχή.

Σέρβοι κάτοικοι του δήμου Λεπόσαβιτς άρχισαν να συγκεντρώνονται το πρωί στη διάβαση Γιάρινιε.

Γερμανοί στρατιώτες της KFOR διασφαλίζουν τη διάβαση πλήρως εξοπλισμένοι και με συρματόπλεγμα, στο οποίο αναγράφεται στα αγγλικά και στα σερβικά η προειδοποίηση «Σταματήστε, αλλιώς θα ανοίξω πυρ».