ΔΙΕΘΝΗ

Στη Λιβύη ο Ερντογάν

Δημοσίευση 16 Σεπτεμβρίου 2011, 12:30 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στη Λιβύη ο Ερντογάν
Facebook Twitter Whatsapp
Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφθασε σήμερα στην Τρίπολη, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στις χώρες της "αραβικής άνοιξης", μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.
Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφθασε σήμερα στην Τρίπολη, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στις χώρες της "αραβικής άνοιξης", μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk. Ο Ερντογάν έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο από τον επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μούσταφα Αμπντελτζαλίλ και τον δεύτερο στην ιεραρχία του ΕΜΣ, τον Μαχμούντ Τζιμπρίλ.

Ο τούρκος πρωθυπουργός θα έχει επαφές με τους νέους λίβυους ηγέτες και μετά να παραστεί στην προσευχή της Παρασκευής στην Τρίπολη, σύμφωνα με αξιωματούχους του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

Ο Ερντογάν έφθασε από την Τύνιδα όπου είχε μεταβεί το βράδυ της Τετάρτης. Η Τυνησία, όπου ξέσπασε για πρώτη φορά λαϊκή εξέγερση κατά του καθεστώτος, ήταν ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας του στη βόρεια Αφρική που άρχισε από την Αίγυπτο.

Η επίσκεψή του στη Λιβύη πραγματοποιείται μια ημέρα μετά την επίσκεψη στην Τρίπολη του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και έχει στόχο την ενίσχυση της επιρροής της Τουρκίας στην περιοχή.