ΔΙΕΘΝΗ

H Ελλάδα ρίχνει τη Mέρκελ και ανεβάζει τον Ρέσλερ

Δημοσίευση 16 Σεπτεμβρίου 2011, 13:03 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
H Ελλάδα ρίχνει τη Mέρκελ και ανεβάζει τον Ρέσλερ
Facebook Twitter Whatsapp
Άνοδο του ποσοστού του καταγράφει στις δημοσκοπήσεις το συγκυβερνών κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) μετά την αντιπαράθεση του προέδρου του και υπ. Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για την κρίση της Ελλάδας.
Άνοδο του ποσοστού του καταγράφει στις δημοσκοπήσεις το συγκυβερνών κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) μετά την αντιπαράθεση του προέδρου του και υπ. Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για την κρίση της Ελλάδας. Σύμφωνα με δημοσκόπηση για το πρώτο πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης ARD, οι Φιλελεύθεροι έχουν άνοδο δύο μονάδων και φτάνουν στο 5% που είναι και το όριο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Για πρώτη φορά μετά από αρκετό διάστημα το FDP ανέκοψε την πτωτική πορεία και εμφανίζει άνοδο.

Η δημοσκόπηση της εταιρίας Infratests dimap πργματοποιήθηκε μετά την ανοιχτή αντιπαράθεση της καγκελαρίου Μέρκελ με τον πρόεδρο του FDP Φιλιπ Ρέσλερ, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της 'ελεγχόμενης' πτώχευσης της Ελλάδας. Η Χριστιανική Ένωση της καγκελαρίου Μέρκελ εμφανίζει πτώση δύο μονάδων στο 33%. Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα SPD φτάνει στο 30%, οι Πράσινοι στο 19% και η Άριστερά στο 7%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η πλειοψηφία των Γερμανών είναι άκρως επικριτική για τη γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση Μέρκελ για την κρίση χρέους και το ευρώ. Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι η κυβέρνηση έχει λάβει πολλές λάθος αποφάσεις. 

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η γερμανίδα καγκελάριος θα παρουσιάσει την πρώτη βιογραφία του Φίλιπ Ρέσλερ. Η παρουσίαση του βιβλίου στις 27 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την ανοιχτή αντιπαράθεσή τους.

Η βιογραφία, υπό τον τίτλο «Φίλιπ Ρέσλερ - Ένα πορτραίτο. Πίστη. Πατρίδα. FDP», παρουσιάζει την πορεία του κ. Ρέσλερ από το ορφανοτροφείο του Βιετνάμ από όπου τον υιοθέτησαν οι θετοί Γερμανοί γονείς του μέχρι το αξίωμα του αντικαγκελάριου που κατέχει σήμερα.