ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο παραχωρήθηκε η έδρα της Λιβύης

Δημοσίευση 16 Σεπτεμβρίου 2011, 19:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΟΗΕ: Στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο παραχωρήθηκε η έδρα της Λιβύης
Facebook Twitter Whatsapp
Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών παραχώρησε σήμερα την έδρα της Λιβύης στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, το πολιτικό όργανο των εξεγερμένων οι οποίοι ανέτρεψαν το καθεστώς του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι.
Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών παραχώρησε σήμερα την έδρα της Λιβύης στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, το πολιτικό όργανο των εξεγερμένων οι οποίοι ανέτρεψαν το καθεστώς του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι. Η Γενική Συνέλευση των 193 χωρών-μελών του ΟΗΕ υπερψήφισε την πρόταση να παραχωρηθεί η έδρα στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο με ψήφους 114 υπέρ και 17 κατά.

Ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής διαφώνησαν με την πρόταση ενώ κάποιες χώρες της αφρικανικής ηπείρου ζήτησαν να αναβληθεί η λήψη απόφασης.

Μετά την απόφαση αυτή ο επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης, Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ, θα μπορέσει να συμμετάσχει στην ετήσια Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη. Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης ο Αμπντελτζαλίλ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.