ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ-Τουρκία: Σταματούν την αστυνομική συνεργασία τους

Δημοσίευση 19 Σεπτεμβρίου 2011, 18:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ισραήλ-Τουρκία: Σταματούν την αστυνομική συνεργασία τους
Facebook Twitter Whatsapp
To Ισραήλ αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία στον τομέα της αστυνόμευσης με την Τουρκία, μεταφέροντας τον αρμόδιο εκπρόσωπό του από την Άγκυρα στην Ρουμανία, ανακοίνωσε σήμερα το ισραηλινό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.
To Ισραήλ αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία στον τομέα της αστυνόμευσης με την Τουρκία, μεταφέροντας τον αρμόδιο εκπρόσωπό του από την Άγκυρα στην Ρουμανία, ανακοίνωσε σήμερα το ισραηλινό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας. "Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς διέταξε τη μεταφορά του εκπροσώπου της ισραηλινής αστυνομίας από την Άγκυρα στο Βουκουρέστι", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εκπρόσωπος του υπουργείου.

"Ο υπουργός έλαβε αυτήν την απόφαση λόγω της υποβάθμισης των διμερών σχέσεων και έτσι δεν υπάρχει πλέον συνεργασία στον τομέα της αστυνόμευσης ανάμεσα στις δύο χώρες", πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Η εκπρόσωπος σημείωσε ακόμη ότι "η ισραηλινή αστυνομία συνεχίζει να διατηρεί τις αντιπροσωπείες της σε αρκετές άλλες χώρες, κυρίως για το συντονισμό της μάχης κατά των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας".