ΔΙΕΘΝΗ

Νέο ηχητικό μήνυμα «αντίστασης» από τον Καντάφι

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2011, 13:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νέο ηχητικό μήνυμα «αντίστασης» από τον Καντάφι
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε ότι το σύστημα της ηγεσίας που ίδρυσε ο ίδιος στηρίχθηκε στη λαϊκή βούληση και ως εκ τούτου δεν μπορεί να απαλειφθεί.
Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε ότι το σύστημα της ηγεσίας που ίδρυσε ο ίδιος στηρίχθηκε στη λαϊκή βούληση και ως εκ τούτου δεν μπορεί να απαλειφθεί. Σε ηχητικό μήνυμά του που μεταδόθηκε σήμερα από το τηλεοπτικό δίκτυο που εδρεύει στη Συρία Arrai, ο Καντάφι σημείωσε επίσης ότι τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ δεν θα μπορούν να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους στη Λιβύη.

«Αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη είναι μια μασκαράτα που υπάρχει μόνον χάρη στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, οι οποίοι δεν θα διαρκέσουν για πάντα», σημείωσε ο Καντάφι. «Μην πιστεύετε ότι ένα καθεστώς ανατράπηκε και ότι ένα άλλο επιβλήθηκε με τη βοήθεια των αεροπορικών και των θαλάσσιων πληγμάτων», προσέθεσε.

«Είναι δύσκολο να ανατραπεί αυτό το καθεστώς καθώς εκπροσωπεί εκατομμύρια Λίβυους», συνέχισε, σημειώνοντας ότι «όλες οι λιβυκές φυλές γνωστοποίησαν στο ΝΑΤΟ ότι κανείς δεν εκπροσωπεί τον λιβυκό λαό».

«Η μόνη νόμιμη εξουσία είναι αυτή του λαού και των λαϊκών επιτροπών και οποιαδήποτε άλλη (εξουσία) είναι άκυρη και παράνομη», υπογράμμισε.

«Εγώ δεν ασκώ την εξουσία από το 1977 όταν παρέδωσα την εξουσία στο λαό, σηματοδοτώντας έτσι τη δημιουργία της Δημοκρατίας των μαζών», συνέχισε.

«Το πολιτικό σύστημα στη Λιβύη είναι ένα σύστημα που στηρίζεται στην εξουσία του λαού (...) και είναι αδύνατο αυτό το σύστημα να εξαλειφθεί», σημείωσε.

«Οι βόμβες των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ δεν θα διαρκέσουν», προσέθεσε, υπογραμμίζοντας ότι ένα νέο καθεστώς δεν μπορεί να επιβληθεί με τα πλήγματα.

Σημειώνεται ότι ο έκπτωτος λίβυος ηγέτης  εθεάθη στην πόλη Σάμπχα της νότιας Λιβύης πριν από λίγες μέρες, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η τοπική εφημερίδα Asharq al-Awsat, επικαλούμενη αυτόπτη μάρτυρα.

Ο μάρτυρας υποστηρίζει ότι ο Καντάφι διαμένει στην πόλη αυτή, που βρίσκεται σε απόσταση 750 χιλιομέτρων νοτίως της πρωτεύουσας Τρίπολης. Τα ίχνη του Καντάφι χάθηκαν από τότε που οι αντικαθεστωτικοί ανέλαβαν τον έλεγχο της πρωτεύουσας τον Αύγουστο.