ΔΙΕΘΝΗ

Απεργούν οι εκπαιδευτικοί στα δευτεροβάθμια σχολεία της Μαδρίτης

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2011, 15:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Απεργούν οι εκπαιδευτικοί στα δευτεροβάθμια σχολεία της Μαδρίτης
Facebook Twitter Whatsapp
Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Μαδρίτη πραγματοποιούν σήμερα και αύριο απεργία για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές που αποφασίσθηκαν στην εκπαίδευση από την περιφερειακή κυβέρνηση, σε μια περίοδο που οι διάφορες περιφέρειες της Ισπανίας έχουν κληθεί να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους.
Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Μαδρίτη πραγματοποιούν σήμερα και αύριο απεργία για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές που αποφασίσθηκαν στην εκπαίδευση από την περιφερειακή κυβέρνηση, σε μια περίοδο που οι διάφορες περιφέρειες της Ισπανίας έχουν κληθεί να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους. Με σύνθημα "Όχι στις περικοπές! Η εκπαίδευση δεν είναι δαπάνη, αλλά επένδυση", τα συνδικάτα καλούν τους 21.000 εκπαιδευτικούς της περιφέρειας της Μαδρίτης να διαδηλώσουν απόψε στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η περιφερειακή κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους εκπαιδευτικούς να αυξήσουν κατά τη φετινή σχολική χρονιά τις ώρες διδασκαλίας από 18 σε 20, από τις 37,5 ώρες που εργάζονται συνολικά την εβδομάδα, μειώνοντας έτσι το χρόνο της προετοιμασίας τους για να διδάξουν. Σύμφωνα με τα συνδικάτα, το μέτρο αυτό θα οδηγήσει στην επιδείνωση της ποιότητας της εκπαίδευσης.

Στην απεργία στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχει το 70% ως 80% των εκπαιδευτικών της περιφέρειας, σύμφωνα με τα συνδικάτα -- το 43%, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές.