ΔΙΕΘΝΗ

ΠΓΔΜ:Κωλυσιεργεί η Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας λένς τα τοπικά ΜΜΕ

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2011, 15:10 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΠΓΔΜ:Κωλυσιεργεί η Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας λένς τα τοπικά ΜΜΕ
Facebook Twitter Whatsapp
Mειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες κινητικότητας στη διαδικασία διαπραγμάτευσης για το θέμα του ονόματος και για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα αυτό το προσεχές διάστημα, εκτιμούν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, μετά και τη δήλωση του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς- μετά τη συνάντηση που είχε στη Ν. Υόρκη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Σταύρο Λαμπρινίδη- ότι δεν σχεδιάζει, την περίοδο αυτή, να επισκεφθεί την περιοχή.
Mειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες κινητικότητας στη διαδικασία διαπραγμάτευσης για το θέμα του ονόματος και για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα αυτό το προσεχές διάστημα, εκτιμούν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, μετά και τη δήλωση του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς- μετά τη συνάντηση που είχε στη Ν. Υόρκη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Σταύρο Λαμπρινίδη- ότι δεν σχεδιάζει, την περίοδο αυτή, να επισκεφθεί την περιοχή. Ο Τύπος των Σκοπίων, στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζει και πρόσφατες δηλώσεις του κ.Νίμιτς ότι δεν προτίθεται να καταθέσει νέα πρόταση για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος, εάν δεν έχει ενδείξεις από τις δύο πλευρές, ότι αυτή θα γίνει αποδεκτή ως βάση διαπραγμάτευσης.

Σε σχετικές αναφορές του σημερινού Τύπου των Σκοπίων, σημειώνεται ακόμη ότι οι τοποθετήσεις αυτές του κ.Νίμιτς, καθώς και η ματαίωση του ταξιδιού στη Ν.Υόρκη του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γ. Παπανδρέου, όπου θα μπορούσε να συναντηθεί εκεί με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ν. Γκρούεφσκι, αναβάλλουν γι αργότερα όλες τις πιθανές εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι αναμένεται να μεταβεί αύριο στη Ν.Υόρκη, όπου την Παρασκευή ή το Σάββατο θα έχει συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ενώ το Σάββατο θα εκφωνήσει ομιλία στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.