ΔΙΕΘΝΗ

Τους 98 έφτασαν οι νεκροί στην Ινδία

Δημοσίευση 21 Σεπτεμβρίου 2011, 09:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τους 98 έφτασαν οι νεκροί στην Ινδία
Facebook Twitter Whatsapp
Ενενήντα οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό μεγέθους 6,9 βαθμών που συγκλόνισε την Κυριακή τη μεθόριο μεταξύ Ινδίας και Νεπάλ, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές που φοβούνται ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Ενενήντα οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό μεγέθους 6,9 βαθμών που συγκλόνισε την Κυριακή τη μεθόριο μεταξύ Ινδίας και Νεπάλ, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές που φοβούνται ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Τουλάχιστον 65 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο κρατίδιο Σικίμ της βορειοδυτικής Ινδίας, δήλωσε ο Σονάμ Λέπσα, ένας τοπικός αξιωματούχος στη Γκανγκτόκ, την πρωτεύουσα του κρατιδίου Σικίμ όπου έχουν συγκεντρωθεί οι σοροί από τις γειτονικές περιοχές.

"Οι σοροί μεταφέρθηκαν με αερογέφυρα και εστάλησαν σε διάφορα νοσοκομεία των περιχώρων", δήλωσε. "Φοβόμαστε περισσότερες ανθρώπινες απώλειες αλλά είναι πολύ δύσκολο να δώσουμε ακριβή αριθμό".

Ακόμη δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης στην Ινδία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Νεπάλ, ενώ στο νότιο Θιβέτ ο σεισμός προκάλεσε το θάνατο επτά ανθρώπων, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές σε απόσταση τουλάχιστον 1.000 χλμ. δυτικά έως το Νέο Δελχί και ανατολικά, στο Μπανγκλαντές.