ΔΙΕΘΝΗ

Παρέμβαση Αμπάς στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Δημοσίευση 21 Σεπτεμβρίου 2011, 18:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παρέμβαση Αμπάς στο Συμβούλιο της Ευρώπης
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς θα μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 6 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός που εδρεύει στο Στρασβούργο.
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς θα μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 6 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός που εδρεύει στο Στρασβούργο. Δύο ημέρες νωρίτερα, η Συνέλευση αυτή θα αποφασίσει σχετικά με το αίτημα για το καθεστώς "Εταίρος για τη δημοκρατία" που υπεβλήθη από το Παλαιστινιακό Εθνικό Συμβούλιο. Ο πρόεδρος του Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου Σαλίμ Ζανούν αναμένεται να μιλήσει για αυτό το ζήτημα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 4 Οκτωβρίου.

Το καθεστώς της εταιρικής σχέσης για τη δημοκρατία θα αφορά στη συνεργασία ανάμεσα στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στις αναδυόμενες δημοκρατίες του αραβικού κόσμου.

Η φθινοπωρινή σύνοδος της Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 7 Οκτωβρίου.