ΔΙΕΘΝΗ

Αιματηρές εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων στο Νταγκεστάν

Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2011, 11:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αιματηρές εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων στο Νταγκεστάν
Facebook Twitter Whatsapp
Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 50 τραυματίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα όταν τρία παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν κοντά σε αστυνομικό τμήμα και στο υπουργείο Εσωτερικών του Νταγκεστάν, τη δημοκρατία του ρωσικού Καύκασου.
Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 50 τραυματίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα όταν τρία παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν κοντά σε αστυνομικό τμήμα και στο υπουργείο Εσωτερικών του Νταγκεστάν, τη δημοκρατία του ρωσικού Καύκασου. Το πρώτο αυτοκίνητο εξερράγη στην πρωτεύουσα Μαχατσκάλα στις 7:30' τοπική ώρα σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας πέντε περαστικούς.

Δυο ακόμη αυτοκίνητα εξερράγησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και έναν πολίτη. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις που είχαν στόχο περιφερειακό γραφείο της τροχαίας και το υπουργείο Εσωτερικών, ανακοίνωσαν οι αντάρτες στην ιστοσελίδα τους v.dagestan.com

"Η πρώτη έκρηξη είχε στόχο να προσελκύσει την προσοχή του κόσμου, η δεύτερη είχε στόχο να τον πλήξει", εξήγησε ένας αστυνομικός στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν λίγο μετά τη διπλή επίθεση τα μεσάνυχτα. Η δεύτερη επίθεση, με εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος, είχε τοποθετηθεί μέσα σε αυτοκίνητο, σε απόσταση 500 μέτρων από την έδρα του υπουργείου Εσωτερικών του Νταγκεστάν.

Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σε διάστημα 15 λεπτών η μια από την άλλη.

Οι ισλαμιστές αντάρτες που μάχονται κατά του ρωσικού έλεγχου στην περιοχή του Βορείου Καυκάσου καταφεύγουν συχνά στην τακτική αυτή, πυροδοτώντας την πρώτη βόμβα για να προσελκύσουν τις δυνάμεις της τάξης στο σημείο αυτό, πριν πυροδοτήσουν μια δεύτερη, μεγαλύτερης ισχύος, ώστε να προκαλέσουν το μεγαλύτερο δυνατόν αριθμό ατόμων.