ΔΙΕΘΝΗ

Αποσύρονται 200 γάλλοι στρατιώτες από το Αφγανιστάν

Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2011, 14:13 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αποσύρονται 200 γάλλοι στρατιώτες από το Αφγανιστάν
Facebook Twitter Whatsapp
Η Γαλλία θα αποσύρει περίπου 200 στρατιώτες της από το Αφγανιστάν πριν από το τέλος του Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της απόφασής της για την αποχώρηση 1.000 στρατιωτών της από τη χώρα αυτή πριν από τα τέλη του 2012, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων.
Η Γαλλία θα αποσύρει περίπου 200 στρατιώτες της από το Αφγανιστάν πριν από το τέλος του Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της απόφασής της για την αποχώρηση 1.000 στρατιωτών της από τη χώρα αυτή πριν από τα τέλη του 2012, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων. "Η Γαλλία θα αποσύρει περίπου 200 στρατιώτες πριν από το τέλος του Οκτωβρίου", τόνισε ο Μπιρκάρ στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Αμυνας διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για "μάχιμη μονάδα και για δυνάμεις υποστήριξής της".

"Ενα άλλο απόσπασμα θα αποσυρθεί ως το τέλος του έτους", πρόσθεσε ο καναδός στρατηγός.

Οι περισσότεροι από τους γάλλους στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην επαρχία Καπίζα και στην περιοχή Σουρόμπι, βορειοανατολικά της Καμπούλ.

Η αποχώρηση των γάλλων στρατιωτών πραγματοποιείται παράλληλα με την αποχώρηση και άλλων ξένων στρατιωτών της δύναμης του ΝΑΤΟ που αριθμεί πάνω από 130.000 άνδρες, τα δυο τρίτα των οποίων είναι αμερικανοί.