ΔΙΕΘΝΗ

Σήμερα το αίτημα αναγνώρισης Παλαιστινιακού κράτους

Δημοσίευση 23 Σεπτεμβρίου 2011, 07:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σήμερα το αίτημα αναγνώρισης Παλαιστινιακού κράτους
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς θα επιδώσει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν το αίτημα αναγνώρισης Παλαιστινιακού Κράτους από τον Οργανισμό σήμερα στις 18:35 (ώρα Ελλάδας), πριν από την ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης, δήλωσε ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη.
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς θα επιδώσει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν το αίτημα αναγνώρισης Παλαιστινιακού Κράτους από τον Οργανισμό σήμερα στις 18:35 (ώρα Ελλάδας), πριν από την ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης, δήλωσε ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη. Ερωτηθείς σχετικά με το αν γνωρίζει εάν ο Αμπάς θα υποβάλλει το αίτημα στην διάρκεια της συνάντησής του με τον Μπαν ο πρεσβευτής, Ριάντ Μανσούρ, απάντησε θετικά.

Στο μεταξύ αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι απεσταλμένοι του λεγόμενου Κουαρτέτου «συνεχίζουν να εργάζονται εποικοδομητικά» και θα έχουν νέα συνάντηση σήμερα το πρωί.

Διπλωμάτες των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της ΕΕ και του ΟΗΕ, που συναντώνται στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, προσπαθούν να συμφωνήσουν σε ένα κείμενο για την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων Ισραήλ-Παλαιστινίων.