ΔΙΕΘΝΗ

Το Πακιστάν προειδοποιεί τις ΗΠΑ

Δημοσίευση 23 Σεπτεμβρίου 2011, 09:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Το Πακιστάν προειδοποιεί τις ΗΠΑ
Facebook Twitter Whatsapp
«Θα χάσετε έναν σύμμαχο» είναι το μήνυμα που έστειλε η υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν προς τι Ηνωμένες Πολιτείες, σε περίπτωση που συνεχίσουν να επικρίνουν δημόσια τις επιδόσεις του Ισλαμαμπάντ στον αγώνα κατά των ισλαμιστών ανταρτών.
«Θα χάσετε έναν σύμμαχο» είναι το μήνυμα που έστειλε η υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν προς τι Ηνωμένες Πολιτείες, σε περίπτωση που συνεχίσουν να επικρίνουν δημόσια τις επιδόσεις του Ισλαμαμπάντ στον αγώνα κατά των ισλαμιστών ανταρτών. «Δεν έχετε το περιθώριο να αποξενώσετε το Πακιστάν, ούτε τον πακιστανικό λαό. Αν επιλέξετε να το κάνετε αυτό και αν αυτές (οι ΗΠΑ) επιλέξουν να κάνουν κάτι τέτοιο θα αποβεί σε βάρος τους», υπογράμμισε η Χίνα Ραμπάνι Χαρ στο τηλεοπτικό δίκτυο Geo TV στη Νέα Υόρκη.

Οι δηλώσεις της Χαρ γίνονται αμέσως μετά την κατάθεση του επικεφαλής του Γενικού Επιτελειου Στρατού των ΗΠΑ Μάικ Μάλεν σε επιτροπή της Γερουσίας. Ο ναύαρχος Μάλεν δήλωσε ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών του πακιστανικού στρατού συνδέεται με το δίκτυο Χακάνι, το οποίο συνεργάζεται με τους αφγανούς ταλιμπάν.

Οι κατηγορίες που διατύπωσε ο Μάλεν και η απάντηση του Χαρ δείχνουν την κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες, συμμάχους στον αγώνα κατά των ισλαμιστών μαχητών, και την περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεών τους.

«Σε επιχειρησιακό επίπεδο, θα ήταν σωστό να πούμε ότι υπάρχουν δυσκολίες ανάμεσα στις δύο χώρες», υπογράμμισε η Χαρ. «Το να ανταλλάσσονται κατηγορίες δεν βοηθά, όπως και το να βρίσκουμε αποδιοπομπαίους τράγους. Θέλουμε να είμαστε ένα ώριμο, υπεύθυνο κράτος που πολεμά την τρομοκρατία με σοβαρότητα», είπε σε άλλη του συνέντευξη, στο ινδικό δίκτυο NDTV η υπουργός.