ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Αναβάλλεται ο σχηματισμός νέας μεταβατικής κυβέρνησης

Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2011, 17:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λιβύη: Αναβάλλεται ο σχηματισμός νέας μεταβατικής κυβέρνησης
Facebook Twitter Whatsapp
Ο επικεφαλής του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης δήλωσε σήμερα ότι ο σχηματισμός της νέας μεταβατικής κυβέρνησης θα καθυστερήσει κατά μια ακόμα εβδομάδα εξαιτίας των διαφωνιών μεταξύ των αντικαθεστωτικών ως προς τη σύνθεσή της.
Ο επικεφαλής του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης δήλωσε σήμερα ότι ο σχηματισμός της νέας μεταβατικής κυβέρνησης θα καθυστερήσει κατά μια ακόμα εβδομάδα εξαιτίας των διαφωνιών μεταξύ των αντικαθεστωτικών ως προς τη σύνθεσή της. "Ολοι θέλουν να συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Κάποιες φυλές και κάποιες πόλεις θεωρούν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα για υπουργεία σε σχέση με άλλες λόγω του αγώνα που έχουν δώσει," δήλωσε στους δημοσιογράφους από την Βεγγάζη ο Μούσταφα Αμπντούλ Τζαλίλ.

"Πρόκειται για μια κρίση που θα διαχειριστούν ικανοί άνθρωποι ανεξάρτητα από το που προέρχονται," είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι μέλη του Συμβουλίου θα αναλάβουν κάποια υπουργεία στη νέα κυβέρνηση.

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός Μαχμούντ Τζιμπρίλ ανέλαβε το σχηματισμό της κυβέρνησης. Η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης αναβλήθηκε ήδη για μια εβδομάδα.

Ο Αμντούλ Τζαλίλ είπε ακόμα ότι το Συμβούλιο θεωρεί πως "κάποια υπουργεία δεν είναι απαραίτητα σε αυτή τη φάση."