ΔΙΕΘΝΗ

Ογδόντα συλλήψεις σε διαδήλωση στη Wall Street (vid)

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2011, 09:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ογδόντα συλλήψεις σε διαδήλωση στη Wall Street (vid)
Facebook Twitter Whatsapp
Η αστυνομία συνέλαβε δεκάδες πολίτες στη διάρκεια μιας διαδήλωσης χιλιάδων ανθρώπων χθες Σάββατο στο Μανχάταν, που προστέθηκε σε μια σειρά κινητοποιήσεων την περασμένη εβδομάδα εναντίον της απληστίας των επιχειρήσεων στη Wall Street.
Η αστυνομία συνέλαβε δεκάδες πολίτες στη διάρκεια μιας διαδήλωσης χιλιάδων ανθρώπων χθες Σάββατο στο Μανχάταν, που προστέθηκε σε μια σειρά κινητοποιήσεων την περασμένη εβδομάδα εναντίον της απληστίας των επιχειρήσεων στη Wall Street. Η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης (NYPD) ανέφερε πως τουλάχιστον 80 διαδηλωτές συνελήφθησαν στη διάρκεια της πορείας. Η κινητοποίηση έγινε για να εκφραστεί η αγανάκτηση των συμμετεχόντων για το ότι το συστήμα ευνοεί τις επιχειρήσεις και τους πλούσιους σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν για διατάραξη της κοινής ειρήνης. Οι συλληφθέντες εμπόδιζαν την κίνηση αυτοκινήτων και πεζών στη διάρκεια της πολύωρης πορείας, από την συνοικία του χρηματιστηρίου και προς την Γιούνιον Σκουέαρ. Σύμφωνα με την NYPD, ένας διαδηλωτής κατηγορείται πως επιτέθηκε σε αστυνομικό.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση κρατούσαν πανό που ανέγραφαν αιτήματα όπως «Φορολογήστε τους πλούσιους» και συνθήματα όπως «Θέλουμε χρήματα για την υγειονομική περίθαλψη, όχι για τις εταιρίες». Στην πλειοψηφία τους ήταν φοιτητές. Αστυνομικοί τους είχαν περικυκλώσει και τους βιντεοσκοπούσαν.

Οι διαδηλωτές φώναζαν το σύνθημα «Κατάληψη στη Wall Street, όλη μέρα, όλη την εβδομάδα», αλλά δεν κατάφεραν να επιτύχουν αυτόν το στόχο. Με μεταλλικά οδοφράγματα και εκατοντάδες αστυνομικούς να έχουν τοποθετηθεί σε όλη την περιοχή γύρω από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE), το πιο κοντινό σημείο στο οποίο μπορούσαν να φθάσουν οι διαδηλωτές ήταν η Λίμπερτι Στριτ, τρία τετράγωνα μακριά. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές είπαν ότι τους απογοήτευσε η χαμηλή συμμετοχή.