ΔΙΕΘΝΗ

Νέο μακελειό στο Ιράκ

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2011, 11:58 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νέο μακελειό στο Ιράκ
Facebook Twitter Whatsapp
Τουλάχιστον 22 Ιρακινοί σκοτώθηκαν σήμερα και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν από τέσσερις εκρήξεις που σημειώθηκαν στην πόλη Κερμπάλα, στο νότιο Ιράκ, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας.
Τουλάχιστον 22 Ιρακινοί σκοτώθηκαν σήμερα και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν από τέσσερις εκρήξεις που σημειώθηκαν στην πόλη Κερμπάλα, στο νότιο Ιράκ, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε έξω από κυβερνητικό κτίριο, όπου πολίτες περίμεναν στην ουρά για να εκδώσουν ταυτότητες και διαβατήρια και ακολούθησαν τρεις εκρήξεις λίγο μετά την άφιξη των υπηρεσιών επειγόντων περιστατικών.

Πανικόβλητοι οι άνδρες ασφαλείας άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα για να απομακρύνουν τους περαστικούς καθώς από τις εκρήξεις καταστράφηκαν οι προσόψεις γειτονικών κτιρίων και πήραν φωτιά κάποια σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Οπως δήλωσαν ιατρικές πηγές στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη των επιθέσεων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η Κερμπάλα, ιερή πόλη για τους σιίτες, νοτιοδυτικά της Βαγδάτης, αποτελεί συχνά στόχο επιθέσεων σουνιτών ισλαμιστών με θύματα σιίτες προσκηνυτές που συρρέουν στους ναούς της πόλης.