ΔΙΕΘΝΗ

Εισβολή συριακών δυνάμεων στην πόλη αλ-Ραστάν

Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου 2011, 08:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εισβολή συριακών δυνάμεων στην πόλη αλ-Ραστάν
Facebook Twitter Whatsapp
Στην πόλη αλ-Ραστάν εισέβαλαν συριακά άρματα μάχης στη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής, προκειμένου να εντοπίσουν άντρες του συριακού στρατού που λιποτάκτησαν και βρήκαν καταφύγιο στην περιοχή.
Στην πόλη αλ-Ραστάν εισέβαλαν συριακά άρματα μάχης στη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής, προκειμένου να εντοπίσουν άντρες του συριακού στρατού που λιποτάκτησαν και βρήκαν καταφύγιο στην περιοχή. Όπως ανακοίνωσαν αντικαθεστωτικοί και κάτοικοι της πόλης, τρεις κάτοικοι της αλ-Ραστάν συνελήφθησαν όταν στρατεύματα πιστά στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ άνοιξαν πυρ με βαρέα όπλα. Ακτιβιστές ανακοίνωσαν πως άκουσαν ισχυρές εκρήξεις.

«Περιπου 60 άρματα μάχης και στρατιωτικά οχήματα έχουν αναπτυχθεί στην ανατολική πλευρά της πόλης. Όλες οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί και ακούγονται πυρά», τόνισε ένας από τους κατοίκους.

Οι λιποτάκτες στηρίζουν τους διαδηλωτές της αλ Ραστάν, της πόλης αυτής που απέχει 20 χιλιόμετρα από την Χομς και βρίσκεται πάνω στην βασική βόρεια οδική αρτηρία που οδηγεί την Τουρκία.

Μέχρι τώρα τουλάχιστον 2.700 άνθρωποι, ανάμεσά τους και εκατό παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις ανάμεσα σε αντικαθεστωτικούς και κυβερνητικά στρατεύματα στη Συρία.