ΔΙΕΘΝΗ

Ανέβηκε η δημοτικότητα του Νετανιάχου μετά την ομιλία του στον ΟΗΕ

Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου 2011, 14:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ανέβηκε η δημοτικότητα του Νετανιάχου μετά την ομιλία του στον ΟΗΕ
Facebook Twitter Whatsapp
Η δημοτικότητα του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αυξήθηκε σημαντικά στο Ισραήλ μετά την ομιλία του στα Ηνωμένα Εθνη, κατά την οποία εξέφρασε την αντίθεσή του στο παλαιστινιακό αίτημα για αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Η δημοτικότητα του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αυξήθηκε σημαντικά στο Ισραήλ μετά την ομιλία του στα Ηνωμένα Εθνη, κατά την οποία εξέφρασε την αντίθεσή του στο παλαιστινιακό αίτημα για αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Βάσει της δημοσκόπησης αυτής, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στην εφημερίδα Haaretz, την πολιτική του Νετανιάχου εγκρίνει το 41% των Ισραηλινών έναντι ενός 32% προηγούμενης δημοσκόπησης πριν από δύο μήνες, όταν σημειώθηκαν λαϊκές διαμαρτυρίες για το υψηλό κόστος ζωής στη χώρα.

"Ο Νετανιάχου απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι αυτό που χρειάζεται για ν'αυξήσει τη δημοτικότητά του είναι απλώς μια καλή ομιλία", αναφέρει ο αρθρογράφος Γιόσι Βέρτερ σε σχόλιό του για τη δημοσκόπηση που διεξήχθη χθες και κατά την οποία πήραν μέρος 486 άνθρωποι.

Την Παρασκευή, στα Ηνωμένα Εθνη, ο Νετανιάχου εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στο αίτημα που υπέβαλε ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς για την ένταξη ενός παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ και τόνισε ότι η ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων, θέση που συμμερίζεται και η Ουάσινγκτον.

Το παλαιστινιακό αίτημα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας όπου θα δοθεί σκληρή μάχη για να εξασφαλιστούν οι εννέα ψήφοι που απαιτούνται για την αναγνώριση.

Οι ΗΠΑ έχουν τονίσει ότι θ΄ασκήσουν βέτο εάν χρειαστεί.

Στην ομιλία του στον ΟΗΕ και σε μια σειρά συνεντεύξεων που έδωσε στις ΗΠΑ, ο Νετανιάχου απέρριψε το αίτημα του Αμπάς για πάγωμα των ισραηλινών εποικιστικών δραστηριοτήτων στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη και επανέλαβε την έκκληση που απορρίπτει ο παλαιστίνιος πρόεδρος, ν΄αναγνωρίσουν οι Παλαιστίνιοι το Ισραήλ ως εβραϊκό κράτος.