ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε κονδύλι για τη λειτουργία της κυβέρνησης

Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου 2011, 07:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε κονδύλι για τη λειτουργία της κυβέρνησης
Facebook Twitter Whatsapp
Με συμφωνία της τελευταίας στιγμής η αμερικανική κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να λειτουργεί απρόσκοπτα, καθώς η Γερουσία ενέκρινε το απαιτούμενο κονδύλι.
Με συμφωνία της τελευταίας στιγμής η αμερικανική κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να λειτουργεί απρόσκοπτα, καθώς η Γερουσία ενέκρινε το απαιτούμενο κονδύλι. Μόλις πέντε ημέρες πριν από την έναρξη του οικονομικού έτους σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό για την εύρυθμη λειτουργία του κυβερνητικού σχηματισμού, (για τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό, το οικονομικό έτος αρχίζει το Σάββατο), Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί Γερουσιαστές κατέληξαν σε συμφωνία. Συγκεκριμένα η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, προχώρησε σε διακομματική ψηφοφορία και, με 79 ψήφους υπέρ και 12 κατά, κατάφερε να προωθήσει νομοσχέδιο που θα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της λειτουργίας της διοίκησης έως τις 18 Νοεμβρίου.

Το εμπόδιο ήταν η διάταξη που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων (όπου υπερισχύουν οι Ρεπουμπλικάνοι) να χρηματοδοτήσει με 3,65 δισεκατομμύρια δολάρια, τη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών, παίρνοντας χρήματα από το γενικότερο προϋπολογισμό της χώρας. Απομένει να εγκριθεί το νομοσχέδιο και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, μέσα στην εβδομάδα.

Ταυτοχρόνως, η Γερουσία ενέκρινε κονδύλι δισ. δολαρίων, προκειμένου να υποστηρίξει τα θύματα φυσικών καταστροφών. Ήδη έχουν εγκριθεί 2.650 εκατομμύρια για το 2012, το οποίο (σε οικονομική βάση) αρχίζει την 1η Οκτωβρίου.