ΔΙΕΘΝΗ

Πολύνεκρη τραγωδία με σχολικό λεωφορείο στο Πακιστάν

Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου 2011, 11:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πολύνεκρη τραγωδία με σχολικό λεωφορείο στο Πακιστάν
Facebook Twitter Whatsapp
Tριάντα τέσσερις νεκροί και 65 τραυματίες ήταν ο τραγικός απολογισμός της ανατροπής ενός σχολικού λεωφορείου στην επαρχία του ανατολικού Πακιστάν Πουντζάμπ, ανακοίνωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος.
Tριάντα τέσσερις νεκροί και 65 τραυματίες ήταν ο τραγικός απολογισμός της ανατροπής ενός σχολικού λεωφορείου στην επαρχία του ανατολικού Πακιστάν Πουντζάμπ, ανακοίνωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος. Τα παιδιά που επέβαιναν στο σχολικό, όλα μαθητές ιδιωτικού σχολείου, επέστρεφαν χθες Δευτέρα από το θέρετρο Μάρι Χιλ στην πόλη Φαϊσαλαμπάντ όταν σημειώθηκε το δυστύχημα.

«Το δυστύχημα προκλήθηκε από βλάβη στα φρένα. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και το σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε σε μια στροφή», δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας στην Φαϊσαλαμπάντ, Νασίμ Σαντίκ.

Οπως είπε ο ίδιος, τα θύματα είναι 30 μαθητές, δύο δάσκαλοι, ο οδηγός και ένας συνοδηγός. «Ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί καθώς περισσότεροι από 21 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση» πρόσθεσε ο Σαντίκ.

Ενας τραυματισμένος μαθητής ονόματι Σανγκράϊζ δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Geo ότι στο λεωφορείο επέβαιναν 110 άνθρωποι ενώ είχε χωρητικότητα για 70. Οι γονείς και οι συγγενείς των παιδιών συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο ζητώντας τη διενέργεια έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος.