ΔΙΕΘΝΗ

Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε αεροπορική τραγωδία στο Χονγκ Κονγκ

Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου 2011, 11:54 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε αεροπορική τραγωδία στο Χονγκ Κονγκ
Facebook Twitter Whatsapp
Σκηνή από ταινία θα μπορούσε να αποτελέσει η «περιπέτεια» δύο αεροσκαφών με προορισμό το Χονγκ Κονγκ που μετέφεραν συνολικά περισσότερους από 600 επιβάτες.
Σκηνή από ταινία θα μπορούσε να αποτελέσει η «περιπέτεια» δύο αεροσκαφών με προορισμό το Χονγκ Κονγκ που μετέφεραν συνολικά περισσότερους από 600 επιβάτες. Τα αεροσκάφη χρειάστηκε να λάβουν προληπτικά μέτρα ώστε να μην συγκρουστούν μεταξύ τους, ανακοίνωσαν σήμερα οι αεροπορικές εταιρίες.

Το αεροσκάφος της Cathay Pacific τύπου Boeing 777, το οποίο μετέφερε 299 επιβάτες και 18μελές πλήρωμα και προερχόταν από τη Νέα Υόρκη κατευθυνόταν προς ένα Airbus A330 με 284 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα της θυγατρικής εταιρίας Dragonair που προερχόταν από το Καοχσιούνγκ στην Ταϊβάν.

Ο συναγερμός στο πιλοτήριο και των δύο αεροσκαφών ενεργοποιήθηκε. Ο κυβερνήτης του Boeing αναγκάστηκε να το κατεβάσει σε μικρότερο ύψος, ενώ ο κυβερνήτης του Airbus πήρε ύψος ώστε να διατηρηθεί μια απόσταση ασφαλείας μεταξύ των δύο αεροσκαφών.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου και αναφέρθηκε στην υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος και για τις δύο αεροπορικές εταιρίες.

Συνέβη περίπου 74 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Διεθνούς Αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ μια ημέρα κατά την οποία εξαιτίας της κακοκαιρίας οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν αναγκαστεί να θέσουν σε κατάσταση αναμονής πολλά αεροσκάφη μέχρι να τους επιτρέψουν να προσγειωθούν.

Το αεροδρόμιο έχει γνωρίσει μεγάλη αύξηση στην εναέρια κυκλοφορία τα τελευταία χρόνια και ο αριθμός των επιβατών ανήλθε σε σημεία ρεκόρ το 2010, στα 50,9 εκατομμύρια.

Ορισμένοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας εξέφρασαν παράπονα στις αρχές του χρόνου υποστηρίζοντας ότι δεν επαρκούν και υφίστανται μεγάλη πίεση εξαιτίας της αυξημένης εναέριας κυκλοφορίας. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό.