ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Μία στις τέσσερις γυναίκες έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου 2011, 11:41 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βουλγαρία: Μία στις τέσσερις γυναίκες έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας
Facebook Twitter Whatsapp
Μία στις τέσσερις γυναίκες στη Βουλγαρία έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας, με το αντίστοιχο ποσοστό στην υπόλοιπη Ευρώπη να είναι μία στις πέντε γυναίκες, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ντεάνα Ντίμοβα, επικεφαλής του παραρτήματος Ρούσε του Ιδρύματος "Nadja", που ασχολείται με τέτοιου είδους υποθέσεις.
Μία στις τέσσερις γυναίκες στη Βουλγαρία έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας, με το αντίστοιχο ποσοστό στην υπόλοιπη Ευρώπη να είναι μία στις πέντε γυναίκες, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ντεάνα Ντίμοβα, επικεφαλής του παραρτήματος Ρούσε του Ιδρύματος "Nadja", που ασχολείται με τέτοιου είδους υποθέσεις. Το συγκεκριμένο ίδρυμα και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εσωτερικών της Βουλγαρίας διοργάνωσε φόρουμ στο Ρούσε, στο πλαίσιο του οποίου εξετάστηκε η βουλγαρική νομοθεσία για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και η διαθεσμική συνεργασία σ' αυτό τον τομέα.

Σύμφωνα με την κ. Ντίμοβα, το 2010 εκδόθηκαν 1408 δικαστικές αποφάσεις για την προστασία γυναικών, που αντιμετώπιζαν προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, οι περισσότερες γυναίκες που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα δεν τ' αναφέρουν στις αρμόδιες αρχές.

Το 2010, τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας στη Βουλγαρία ήταν 4800, εκ των οποίων το 30% αφορούσε ανήλικα κορίτσια.

Το τρέχον έτος, έως τα μέσα του, είχαν ήδη καταγραφεί 1300 θύματα ενδοοικογενειακής βίας.