ΔΙΕΘΝΗ

Μολυσμένα πεπόνια σπέρνουν τον θάνατο στις ΗΠΑ

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2011, 07:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μολυσμένα πεπόνια σπέρνουν τον θάνατο στις ΗΠΑ
Facebook Twitter Whatsapp
13 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 72 είναι στο νοσοκομείο αφού έφαγαν μολυσμένα πεπόνια. Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ.
13 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 72 είναι στο νοσοκομείο αφού έφαγαν μολυσμένα πεπόνια. Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ. Δεκατρείς άνθρωποι πέθαναν και ακόμη 72 μολύνθηκαν στις ΗΠΑ, από λιστερίωση (μία λοίμωξη που προκαλείται από κοινό συμβιωτικό οργανισμό, ο οποίος βρίσκεται στο νερό, τα βιομηχανικά επεξεργασμένα τρόφιμα και τα κόπρανα κατοικίδιων και άγριων ζώων και εκδηλώνεται - σε βαριά μορφή - ως σηψαιμία, μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα, ενδομήτριες ή αυχενικές μολύνσεις σε εγκύους), αφού έφαγαν μολυσμένα πεπόνια, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις αξιωματούχων υγείας.
 
Ο αριθμός των θανάτων από λιστερίωση, υπερβαίνει ακόμη και εκείνον από σαλμονέλα, μετά από κατανάλωση μολυσμένων φιστικιών. Το 2009, στις ΗΠΑ, είχαν πεθάνει εννέα άνθρωποι και είχαν προσβληθεί περισσότεροι από 700.
 
Το Αμερικανικό Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών, ανακοίνωσε ότι, μέχρι στιγμής, περισσότερες από 18 Πολιτείες έχουν αναφέρει μολύνσεις λιστερίωσης.
 
Τέσσερις από τους 13 ανθρώπους που πέθαναν από την εν λόγω νόσο (οι οποία, ως επί το πλείστον προσβάλλει εγκύους, πάσχοντες από έιτζ, καρκινοπαθείς), ήταν κάτοικοι του Νέου Μεξικού, δύο του Κολοράντο, δύο του Τέξας και οι άλλοι πέντε στο Κάνσας, το Μέρυλαντ, το Μισούρι, τη Νεμπράσκα και την Οκλαχόμα.