ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση της Γκίλαρντ τους Ευρωπαίους να δείξουν αποφασιστικότητα

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2011, 10:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Έκκληση της Γκίλαρντ τους Ευρωπαίους να δείξουν αποφασιστικότητα
Facebook Twitter Whatsapp
Εντυπωσιακή ανάκαμψη παρουσιάζουν τις δυο τελευταίες μέρες οι συναλλαγές στο αυστραλιανό χρηματιστήριο, καθώς υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι θα αντιμετωπιστεί η κρίση του χρέους της ευρωζώνης και η Ελλάδα θα αποφύγει την πτώχευση.
Εντυπωσιακή ανάκαμψη παρουσιάζουν τις δυο τελευταίες μέρες οι συναλλαγές στο αυστραλιανό χρηματιστήριο, καθώς υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι θα αντιμετωπιστεί η κρίση του χρέους της ευρωζώνης και η Ελλάδα θα αποφύγει την πτώχευση. Η αύξηση στις συναλλαγές ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων τριών χρόνων και "κερδήθηκαν" γύρω στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Άνοδο παρουσίασε και η αξία του δολαρίου Αυστραλίας η οποία ανέβηκε κατά 2,5 σεντ και άγγιξε σε ισοτιμία το αμερικανικό νόμισμα.

Την ίδια στιγμή, η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ διαβεβαίωνε τους επενδυτές ότι οι αυστραλιανές τράπεζες δεν είναι εκτεθειμένες σε ελληνικά ομόλογα και κάλεσε τους Ευρωπαίους να πάρουν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση του χρέους της ευρωζώνης.

"Η παγκόσμια οικονομία εισήλθε σε μια επικίνδυνη φάση. Το πρόβλημα πηγάζει, κυρίως από την Ευρώπη και οι Ευρωπαίοι οφείλουν να πάρουν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα" είπε η κ. Γκίλαρντ.

Η ίδια πρόσθεσε ότι η Αυστραλία πιέζει και ενθαρρύνει την εξεύρεση λύσης γιατί σε περίπτωση επιδείνωσης της παγκόσμιας οικονομίας "αν και η αυστραλιανή οικονομία είναι ανθεκτική θα υπάρξουν επιπτώσεις", όπως τόνισε.